Belastingservice

De belastingadviseurs van de Kunstenbond helpen ieder jaar zelfstandigen met het invullen van hun aangifte inkomstenbelasting.

Incasso

Het is natuurlijk ontzettend vervelend als je facturen niet worden betaald.
Wij helpen je daar daarom graag mee.
Kennis en professionalisering

fondsen en subsidies

Heb je externe financiering nodig om jouw plan te realiseren?

Op deze pagina vind je een stappenplan voor subsidieaanvragen, tips om te bepalen waar je terecht kunt, fondsen en deadlines.

Tips voor afspraken vastleggen

Afspraken vastleggen met opdrachtgevers, klanten en samenwerkingspartners, hoe doe je dat? Met deze tien praktische tips helpen we je op weg.

Kennis en professionalisering nieuws

Video: Een nieuw pensioenstelsel. Waarom eigenlijk?

Werk jij ook wel eens internationaal?

… en weet jij wat dat betekent voor je BTW-aangifte, je sociale verzekeringen, je belasting en je copyright?

Kunstenbond werkt samen met internationale zusterorganisaties. Europese werkgeversfederatie PEARLE heeft samen met belastingdeskundige Dick Molenaar van All Arts en European Festival Association, een aantal zeer nuttige informatieboekjes gepubliceerd. In deze kennisbommetjes staan antwoorden op veel praktische vragen over werk en inkomen in een internationale context.

Je vindt de boekjes en veel meer interessante info op onze internationale pagina.

Internationaal werken & sociale verzekeringen

Je bent zelfstandig theateracteur en gaat als acteur een klus doen in Engeland voor een gezelschap waar iedereen als werknemer werkt. Kan dat zzp’er of moet dit als werknemer en moeten er premies worden afgedragen?

Je gaat een tijdje werken in het buitenland. Telt het mee en hou je gewoon dezelfde rechten op bijvoorbeeld bijstand, werkloosheidsuitkering en/of (later) AOW?

Internationaal werk & belastingen

Hoe voorkom je dat je zowel in de eigen land als in het land waar je een optreden hebt belasting betaalt. Als theatermaker regisseer je een stuk waarin je ook als acteur optreedt. Je speelt dit stuk in het buitenland en er wordt belasting ingehouden…? Is dit anders wanneer je een deel van het stuk in dat land als regisseur hebt ontwikkeld?

Internationaal werken & BTW

Je speelt een kleine voorstelling in een ander land. Moet ik BTW rekenen en hoeveel procent dan?

Het is voor een privé evenement. Maakt dit verschil?

Rekentool: van CAO naar zzp tarief

Voor wie een referentie zoekt voor een gelijk en eerlijk loon voor zzp’ers ten opzichte van mensen in loondienst ontwikkelden Kunstenbond en Platform ACCT een rekentool.

rechtsvormen

Welke soorten rechtsvormen zijn er voor zzp’ers?
Hoe kun je je onderneming inschrijven bij de Kamer van Koophandel en waar moet je op letten bij het kiezen van een bedrijfsnaam?

Tariefchecker

Tariefchecker

We hebben een tool ontwikkeld die op basis van door jou ingevulde gegevens berekent hoeveel jouw uurtarief moet zijn. Vul het aantal uren in dat je op jaarbasis verwacht te werken en daarna alle kosten die je op jaarbasis denkt te maken. De tool berekent voor jou een minimumtarief en een realistisch tarief.
Alles over auteursrecht beeld: Anne Claire de Breij Photography

Alles over auteursrecht

Als maker in de creatieve sector kom je hoe dan ook in aanraking met Auteursrechten. Het is belangrijk om te weten welke rechten er voor je zijn. De publicatie van Platform Makers helpt je op weg.

Contact formulier