Belastingservice

De belastingadviseurs van de Kunstenbond helpen ieder jaar zelfstandigen met het invullen van hun aangifte inkomstenbelasting.

Incasso

Het is natuurlijk ontzettend vervelend als je facturen niet worden betaald.
Wij helpen je daar daarom graag mee.
Kennis en professionalisering

fondsen en subsidies

Heb je externe financiering nodig om jouw plan te realiseren?

Op deze pagina vind je een stappenplan voor subsidieaanvragen, tips om te bepalen waar je terecht kunt, fondsen en deadlines.
Kennis en professionalisering

Met deze tips leg je jouw afspraken altijd goed vast

Afspraken vastleggen met opdrachtgevers, klanten en samenwerkingspartners, hoe doe je dat?

Met deze tien praktische tips helpen we je op weg.

Kennis en professionalisering nieuws

rechtsvormen

Welke soorten rechtsvormen zijn er voor zzp’ers?
Hoe kun je je onderneming inschrijven bij de Kamer van Koophandel en waar moet je op letten bij het kiezen van een bedrijfsnaam?

Even geduld ajb

Even geduld ajb

Misschien zag je het al: onze website is helemaal op de schop gegaan!

Met onze nieuwe website kunnen we nog beter alles vertellen wat we weten en doen. En dat is nogal wat! We hebben door de jaren heen ongelofelijk veel gedaan en bereikt. Ook op dit moment zijn onze collega’s met man en macht op tientallen strijdtonelen bezig.

Sommige delen van deze website zijn nog niet helemaal klaar. Misschien ben jij per ongeluk op een (half) lege pagina beland. Dat is jammer. Kijk vooral even rond op andere pagina’s, want er is al heel veel kennis en actualiteit te vinden.

Plus een excellente reden om over twee weken nog eens terug te komen!

Modelovereenkomsten

Kunstenbond heeft een aantal modelovereenkomsten opgesteld. Als je afspraken vastlegt met zo’n modelovereenkomst dan voldoet je opdracht aan de criteria van een zelfstandige klus voor de Wet DBA. Leden kunnen de modelovereenkomsten downloaden in de beveiligde ledenomgeving. Je moet wel even inloggen.

Ben je lid maar kun je niet inloggen? Neem dan contact op met de collega’s van de ledenadministratie op info@kunstenbond.nl

Heb je vragen over de modelovereenkomst? Neem dan contact op met de juridische helpdesk op juridischadvies@kunstenbond.nl

Tariefchecker

Tariefchecker

We hebben een tool ontwikkeld die op basis van door jou ingevulde gegevens berekent hoeveel jouw uurtarief moet zijn. Vul het aantal uren in dat je op jaarbasis verwacht te werken en daarna alle kosten die je op jaarbasis denkt te maken. De tool berekent voor jou een minimumtarief en een realistisch tarief.

Auteursrechten

Als maker in de creatieve sector kom je hoe dan ook in aanraking met Auteursrechten. Het is belangrijk om te weten welke rechten er voor je zijn.

Contact formulier