Training: Auteursrecht beeld: Anne Claire de Breij Photography

Training: Auteursrecht

Als maker heb je altijd met het auteursrecht te maken. Maar hoe zit dat nou precies?Tijdens deze training leer je alles over het auteursrecht (en het naburig recht) dat nodig is voor je dagelijkse praktijk.
Training: Muziekrechten beeld: Caught In Joy

Training: Muziekrechten

De wereld van juridische regelgeving kan intimiderend lijken en gespecialiseerde advocatenkantoren vormen vaak een te hoge drempel voor creatieve ondernemers. Als creatieve professional in de muziekwereld kom je echter onvermijdelijk in aanraking met ingewikkelde juridische situaties, met name rondom auteursrecht, naburig recht en contracten. In deze interactieve training gaan dieper in op de juridische en praktische aspecten die relevant en bruikbaar zijn voor jouw specifieke situatie.
Training op maat beeld: Towfiqu barbhuiya

Training op maat

Heb je een training in gedachten rondom een ander onderwerp dat op deze pagina nog aan bod is gekomen maar dat wel van toepassing is op werkenden in de culturele en creatieve sector? Neem dan contact op met ons via trainingen@kunstenbond.nl; mogelijk kunnen we een training op maat voor je verzorgen.

Training: onderhandelen met lef

Training: onderhandelen met lef

In de training 'Onderhandelen met lef' komen handige tips en feiten aan bod die gaan over de positie die je als kunstenaar hebt in het onderhandelproces met een opdrachtgever. Uitgaande van de methode van Mihaly Csikszentmihalyi’s ‘Weg naar Flow’, leer je focus te krijgen en regie te behouden op dit proces, uitgaande van je eigen creativiteit. Hoe stel je een offerte op? Welke reacties kan je hierop verwachten? Wat zijn de do’s and don’ts in een onderhandelingsproces? We illustreren dit aan de hand van voorbeelden en oefeningen.
Training: Fair Practice Code beeld: Jip van den Toorn

Training: Fair Practice Code

Wat houdt de Fair Practice Code nu precies in? Hoe pas je ze toe in jouw werkpraktijk? Hoe leg je dat uit en verantwoord je dat in subsidie- en fondsenaanvragen? En welke uitdagingen kun je tegenkomen? In deze training krijg je handvatten om als organisatie tot een praktisch transitieplan te komen. Voor kunstenaars ligt de nadruk op het weten en herkennen waar organisaties mee worstelen en hoe jij als zzp'er hiermee om kunt gaan.
Training: Indecent Proposal beeld: Guda Koster

Training: Indecent Proposal

In de culturele sector kun je te maken krijgen met informele werksferen, ongelijke machtsverhoudingen en een afhankelijke positie. Dat zorgt ervoor dat het belangrijk is om je bewust te zijn van jouw eigen en andermans grenzen. Grenzen vormen dan ook het thema van de training Indecent Proposal. Hoe (h)erken je jouw grenzen en die van de ander?
Training: weet wat je waard bent beeld: Anne Claire de Breij

Training: weet wat je waard bent

Tijdens training 'Weet wat je waard bent' wordt geoefend met thema’s als onderhandelen, tariefbepaling en contracten. Met sheets, tweets en krantenkoppen worden deze thema’s in twee delen aan de hand van actualiteiten aan de kaak gesteld. Onze trainer geeft concrete informatie en creëert ruimte voor de deelnemers om hierop te reageren en vragen te stellen. De training heeft een zowel een theoretisch als een praktisch en interactief kader met voorbeelden uit de eigen beroepspraktijk.

Training aanvragen

In dit formulier kun je een aanvraag doen om een training af te nemen bij de Kunstenbond

"*" geeft vereiste velden aan

Je naam*
(indien van toepassing)
Adres waar de training zou plaatsvinden*
DD dash MM dash JJJJ

Meer informatie over trainingen

Heb je interesse in het aanvragen van een training, maar heb je nog vragen over hoe het in zijn werk gaat? Stuur dan een e-mail naar trainingen@kunstenbond.nl zodat we je verder kunnen helpen.