De Kunstenbond geeft trainingen om starters in de culturele en creatieve sector voor te bereiden op hun professionele beroepspraktijk. We delen inhoudelijke informatie over thema’s als tariefbepaling en contracten. Een trainer van de Kunstenbond komt (indien mogelijk) samen met iemand uit het relevante vakgebied. Beiden hebben vanuit de praktijk veel ervaring met deze thema’s en draaien al een aantal jaar actief mee in het vak. Ze bieden een theoretisch kader en vertellen daarnaast vanuit persoonlijke ervaringen hoe bovengenoemde thema’s speelden in hun carrières.

Tijdens de training ‘Onderhandelen met lef’ oefenen studenten met onderhandelen. Door middel van sheets, tweets en krantenkoppen stellen we dit thema aan de hand van actualiteiten aan de kaak. Onze trainer geeft concrete informatie en creëert ruimte voor de deelnemers om te reageren en vragen te stellen. De training bevat voorbeelden uit de eigen beroepspraktijk.

Opzet
In de training komen handige tips en feiten aan bod die gaan over de positie die je als kunstenaar hebt in het onderhandelproces met een opdrachtgever. Uitgaande van de methode van Mihaly Csikszentmihalyi’s ‘Weg naar Flow’, leer je focus te krijgen en regie te behouden op dit proces, uitgaande van je eigen creativiteit. Hoe stel je een offerte op? Welke reacties kan je hierop verwachten? Wat zijn de do’s and don’ts in een onderhandelingsproces? We illustreren dit aan de hand van voorbeelden en oefeningen.

Desgewenst wordt deze training samengevoegd met de training ‘Weet wat je waard bent’. In dat geval komen ook handige tips en feiten aan bod die gaan over geld, uurtarieven, kortingen en hoe verschillende opdrachten zich tot elkaar verhouden. Hoe zit het met auteursrecht? Hoe weet ik zeker dat de mondelinge afspraken worden nagekomen? Welke kosten maak ik nu daadwerkelijk en hoe gebruik ik dat om mijn tarief te onderbouwen? Hoe kan ik mijn uren het beste bijhouden?

 

Maximaal aantal deelnemers per trainer: 25 personen

Duur training: gemiddeld 2,5 uur

De kosten zijn afhankelijk of je de training wilt afnemen voor een groep of dat er sprake is van individuele deelname:

  • vanaf €325,- excl. btw excl. reiskosten voor een groep vanaf 15 personen
  • individueel kost de training €25,- voor leden en €35 voor niet-leden van de Kunstenbond (bij een groepsgrootte vanaf 15 personen)

 

Over de samenstelling van de training kunnen we in gesprek. Indien gewenst kunnen we extra onderdelen toevoegen of splitsen.

Voor meer informatie, vragen en boekingen kun je contact opnemen met trainingen@kunstenbond.nl

Training aanvragen

In dit formulier kun je een aanvraag doen om een training af te nemen bij de Kunstenbond

"*" geeft vereiste velden aan

Je naam*
(indien van toepassing)
Adres waar de training zou plaatsvinden*
DD dash MM dash JJJJ

Meer informatie over trainingen

Heb je interesse in het aanvragen van een training, maar heb je nog vragen over hoe het in zijn werk gaat? Stuur dan een e-mail naar trainingen@kunstenbond.nl zodat we je verder kunnen helpen.