In de culturele sector kun je te maken krijgen met informele werksferen, ongelijke machtsverhoudingen en een afhankelijke positie. Dat zorgt ervoor dat het belangrijk is om je bewust te zijn van jouw eigen en andermans grenzen. Grenzen vormen dan ook het thema van de training Indecent Proposal. Hoe (h)erken je jouw grenzen en die van de ander? Hoe ga je het gesprek aan over grenzen in de manier van samenwerken, maar ook in wat voor jou wel en niet acceptabel is om uit te voeren? Soms zijn grenzen duidelijk en gaat het er vooral om dat je voelt dat je zeggenschap hebt en dat je die mag inzetten. Soms zijn grenzen diffuus, en veroorzaakt een rol een confrontatie tussen jouw eigen grenzen en die van bijvoorbeeld een regisseur of producent. Zolang het gesprek op tafel ligt is er geen schade. Maar hoe ga je dat gesprek aan? En wat als de situatie al is geëscaleerd? Wat als jij een slachtoffer bent van grensoverschrijdend gedrag? Of wordt aangemerkt als dader? 

Theatermaker Margriet Dantuma neemt je met trainingsacteurs mee in situaties waarin het nodig is om je uit te spreken. Casuïstiek uit de praktijk – ook van de deelnemers zelf – vormt uitgangspunt voor spelscènes waarin iedereen die wil kan uitproberen hoe je je op een handige en constructieve manier kunt uitspreken. Met elkaar zorgen we ervoor dat grensoverschrijdende situaties op de werkvloer in onze sector tot het verleden behoren. 

Door deel te nemen aan deze workshop help je niet alleen jezelf om steviger in je schoenen te staan bij het aangaan en uitvoeren van je volgende opdracht. Je helpt ook je collega’s omdat je je bereid toont je over dit onderwerp uit te spreken. Én je helpt de sector in het transformatieproces naar een creatieve, inspirerende en veilige werkvloer. Voor iedereen.

 

Kosten: afhankelijk van de groepsgrootte
Duur: circa 3 uur
Groepsgrootte: 15 – 50 personen

Deze training is op aanvraag af te nemen. Wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar trainingen@kunstenbond.nl

Training aanvragen

In dit formulier kun je een aanvraag doen om een training af te nemen bij de Kunstenbond

"*" geeft vereiste velden aan

Je naam*
(indien van toepassing)
Adres waar de training zou plaatsvinden*
DD dash MM dash JJJJ

Meer informatie over trainingen

Heb je interesse in het aanvragen van een training, maar heb je nog vragen over hoe het in zijn werk gaat? Stuur dan een e-mail naar trainingen@kunstenbond.nl zodat we je verder kunnen helpen.