Bepaal de waarde van jouw werk

Tariefchecker

We hebben een tool ontwikkeld die op basis van door jou ingevulde gegevens berekent hoeveel jouw uurtarief moet zijn. Vul het aantal uren in dat je op jaarbasis verwacht te werken en daarna alle kosten die je op jaarbasis denkt te maken. De tool berekent voor jou een minimumtarief en een realistisch tarief.

Kunstenaarshonorarium rekentool

Gebruik deze rekentool om een goede prijs voor je werk te berekenen als je gaat tentoonstellen of presenteren.

Rekentool: van CAO naar zzp tarief

Voor wie een referentie zoekt voor een gelijk en eerlijk loon voor zzp’ers ten opzichte van mensen in loondienst ontwikkelden Kunstenbond en Platform ACCT een rekentool.

Tarievenlijst musici 2021

Vanwege de vele vragen die wij van leden krijgen over de gebruikelijke tarieven in de sector doet de vakgroep Muziek ieder jaar onderzoek onder zijn leden naar door hen gehanteerde tarieven. Op basis daarvan publiceren we elk jaar in de Muziekwereld een tarievenlijst.

Laatste ontwikkelingen

Podcast: Werktitel

In de kunst wordt veel gesproken over wat mensen doen, maar minder over hoe ze dat doen. In Werktitel buigen Alix de Massiac en Zoë Dankert zich over arbeidsvoorwaarden, netwerken, deadlines, afspraken en collega’s. In een marathon van gesprekken delen mensen verhalen en ervaringen in de hoop een collectief gesprek op gang te brengen. Praten is de eerste stap op weg naar het nieuwe werken; waar ruimte is voor solidariteit en wederkerigheid, waar werken werkbaar is én bespreekbaar. Hoe ziet het nieuwe werken eruit?

Kunstenbond neemt deel aan een aantal van de gesprekken.

Artiestenverloning

Wil jij als artiest verzekerd zijn voor ziekte- en arbeidsongeschiktheid? Laat je dan verlonen!
Wat is mijn werk waard?

Wat is mijn werk waard?

Met een paar klinkende voorbeelden train je hoe om te gaan met het bepalen van de waarde van je creatieve werk. Gratis pitchen? Auteursrechten weggeven? Opslag voor één op één lessen? Jouw werk in een tentoonstelling of door iemand anders gebruikt?

Contact formulier