De consulenten van de Kunstenbond belastingservice inkomstenbelasting 2022 zijn al bijna volgeboekt. Gelukkig kun je als zzp’er ook prima zelf belastingaangifte doen.

Omdat wij weten dat het best ingewikkeld is om je weg te vinden in het online aangiftesysteem van de Belastingdienst laten wij elk jaar een handleiding maken voor onze leden.

Er zijn als creatief zzp’er bepaalde zaken waar je extra goed op moet letten. Onze belastingconsulent Alies Schuitema heeft speciaal voor Kunstenbondleden een Handleiding Inkomstenbelastingaangifte 2022 gemaakt.

Als lid van de Kunstenbond kun je de handleiding hier downloaden (je moet eerst inloggen in de online ledenomgeving van de Kunstenbond).

Wil je toch liever een afspraak met één van onze consulenten? Dan moet je snel zijn, want er is bijna geen plek meer. Lees hier hoe je een afspraak maakt.

De Kunstenbond is er ook voor jou! beeld: Guda Koster

De Kunstenbond is er ook voor jou!

Of je nu danser, componist, ontwerper, beeldhouwer, lichttechnicus, productieleider, acteur, kunstdocent, muzikant, fotograaf, animator bent of ander werk doet in een culturele organisatie. De Kunstenbond is er voor alle werkenden, zzp en in loondienst, in de culturele en creatieve sector in Nederland.

Met de passie zit het wel goed, maar hoe zit het met de poen? Een eerlijk inkomen, eerlijke afspraken, meer zekerheid en een veilige werkvloer voor alle werkenden, dat klinkt logisch maar is helaas niet de realiteit. Dat moet anders. De Kunstenbond maakt zich hier elke dag weer hard voor.

We springen in de bres voor onze leden, we sluiten collectieve afspraken voor werknemers en staan samen sterk als zzp’ers in de sector. Leden kunnen bij ons terecht met vragen over contracten, werk en inkomen. We bieden korting op verzekeringen en ontwikkelen tools en organiseren bijeenkomsten die aansluiten bij de culturele beroepspraktijk. Word jij ook lid?