Instrumentenverzekering

Verzeker je instrumenten overal ter wereld, tegen alle onvoorziene zaken, voor een vaste lage prijs – exclusief voor leden van de Kunstenbond.

Tentoonstellingsverzekering

Deze verzekering biedt all-risk dekking voor schade aan kunstwerken en objecten die worden tentoongesteld in Nederland, zowel tijdens de expositie als onderweg daarnaartoe.

Doorlopende reisverzekering plus

Met deze reisverzekering ben je niet alleen tijdens je vakantiereizen, maar ook tijdens incidentele zakelijke reizen verzekerd. Exclusief ontwikkeld voor leden van de Kunstenbond.

Overige verzekeringen

Onderstaande verzekeringen kun je ook via Adviesgroep Van Der Roest afsluiten met hoge kortingen. Benieuwd naar de precieze voorwaarden en korting op de premies? Neem dan contact op met Adviesgroep Van Der Roest.

 • Transportverzekering eigen vervoer
  Deze verzekering biedt dekking tegen schade tijdens het vervoer van kunstwerken met een eigen voertuig. Daarmee zou het als alternatief gekozen kunnen worden van de tentoonstellingsverzekering.
 • Transport- & verblijfsverzekering
  Deze verzekering biedt dekking voor muziekinstrumenten, licht- en geluidsapparatuur, decors en rekwisieten voor optredens binnen heel Europa.
 • Woonhuisverzekering
  Met deze woonhuisverzekering verzeker je jouw onroerend goed en alles wat eraan vastzit.
 • Inboedelverzekering
  Deze inboedelverzekering kent de meest uitgebreide dekking die mogelijk is. In principe is alles verzekerd dat jouw verzekerde bezittingen kan beschadigen, wanneer dit gebeurt door een plotseling en onverwachte gebeurtenis.
 • Rechtsbijstandverzekering
  Als lid van de Kunstenbond krijg je juridische hulp op het gebied van werk en inkomen binnen Nederland. Onze juristen zijn gespecialiseerd in arbeidsrecht en intellectueel eigendom. Wil je ook op andere gebieden verzekerd zijn voor rechtsbijstand, dan kun je kiezen voor een rechtsbijstandverzekering. Dan krijg je juridisch advies wanneer je op andere gebieden deskundige hulp nodig hebt.
 • Personenautoverzekering
  Met deze autoverzekering ben je goed verzekerd tegen schade aan jouw auto en eventuele schade die is toegebracht aan het voertuig van een ander. Je hebt keuze uit verschillende dekkingen.
 • Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren
  Deze aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking tegen schadeclaims. Deze verzekering geldt voor jou, je partner, eventuele kinderen (inwonend of voor studie uitwonend), andere inwonenden en voor huisdieren.
 • Aansprakelijkheidsverzekering bedrijf
  Deze verzekering biedt een dekking tegen schadeclaims voor bijvoorbeeld professionele musici, docenten kunsteducatie, circusartiesten of beeldend kunstenaars die als zelfstandige werkzaam zijn in hun beroep.
 • Brandverzekering eigen werk
  Deze verzekering biedt dekking tegen schade aan kunstwerken aanwezig in de eigen werkplaats of het atelier van de beeldend kunstenaar. Onder de dekking valt onder andere schade aan zakelijke goederen door brand en waterschade.
 • Brandverzekering inventaris
  Deze verzekering biedt dekking tegen schade aan de inventaris van de werkplaats of het atelier van beeldend kunstenaars.

Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren

Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren Verzekerd tegen schadeclaims Deze Aansprakelijkheidsverzekering biedt een dekking tegen schadeclaims. Deze verzekering geldt voor jou, je partner, eventuele kinderen (inwonend of voor studie uitwonend), andere inwonenden en voor huisdieren.

Aansprakelijkheidsverzekering bedrijf

Voor professionele musici, docenten kunsteducatie, beeldend kunstenaars, die als zelfstandige werkzaam zijn in hun beroep. Deze verzekering biedt een dekking tegen aanspraken die bij de verzekerde kunnen terechtkomen wegens een onrechtmatige daad jegens een derde ten opzichte van de verzekerde.

Aansprakelijkheidsverzekering combi

Schade die veroorzaakt wordt tijdens je werkzaamheden als professioneel muzikant, docent kunsteducatie of beeldend kunstenaar, worden niet gedekt door een particuliere WA-verzekering. Je zou dan een extra verzekering moeten afsluiten, naast deze WA-verzekering: dat brengt extra kosten met zich mee! Hier hebben wij een oplossing voor. De Kunstenbond heeft samen met Adviesgroep Van der Roest voor kunstenaars deze verzekering ontwikkeld.

Verzekeringen afsluiten

Als lid van de Kunstenbond krijg je flinke korting op diverse verzekeringen. Het afsluiten van deze verzekering kan via Adviesgroep Van Der Roest.

Tip: je hebt je lidmaatschapsnummer nodig om een verzekering met korting af te sluiten. In je persoonlijke Kunstenbondprofiel vind je jouw lidmaatschapsnummer.

Nog geen lid? Neem contact op met Adviesgroep Van Der Roest om een indicatie te krijgen van de korting die je kunt krijgen bij de verzekeringen die passen bij jouw situatie. Zo kun je een weloverwogen keuze maken om lid worden van de Kunstenbond. Naast de voordelige voorzekeringen kun je dan ook profiteren van de andere voordelen van een Kunstenbondlidmaatschap.