Letselschade beeld: Anne Claire de Breij Photography

Letselschade

De Kunstenbond biedt haar leden rechtshulp bij letselschade. Wij werken hiervoor samen met de deskundigen van Ratio Letselschade.

Zorgverzekering PNOZorg

Als lid van de Kunstenbond is het mogelijk om korting te krijgen op de zorgverzekering en aanvullende verzekering van PNOZorg.

Woonhuisverzekering

Met deze woonhuisverzekering verzeker je jouw onroerend goed en alles wat daarbij aan vastzit.

Transportverzekering eigen vervoer

Deze verzekering biedt dekking tegen schade tijdens het vervoer van kunstwerken met een eigen voertuig. Daarmee zou het als alternatief gekozen kunnen worden van de tentoonstellingsverzekering.

Tentoonstelling verzekering

Deze verzekering biedt dekking voor schade aan kunstwerken die worden tentoongesteld bij exposities in Nederland. De verzekering dekt zowel de schade die wordt toegebracht op de locatie van de expositie als de schade die tijdens het transport van en naar de expositieruimte wordt toegebracht.

Rechtsbijstandverzekering

Met deze Rechtsbijstand verzekering krijg je als lid van de Kunstenbond deskundige hulp wanneer je die nodig hebt. Bij juridische conflicten wordt de expertise van ARAG Rechtsbijstand ingeschakeld, een onafhankelijke instelling. Daarmee ben je zeker van betrouwbare juridische bijstand.

Personenautoverzekering

Goed verzekerd met je voertuig de weg op, met deze personenauto verzekering ben je goed verzekerd tegen schade aan jouw auto en eventuele schade die is toegebracht aan het voertuig van een ander. Je hebt keuze uit verschillende dekkingen.
Instrumentenverzekering beeld: Esther Hovers

Instrumentenverzekering

Jouw instrument is kostbaar. Het is dus belangrijk dat je je instrument(en) goed verzekerd voor het geval er iets mis mee gaat. Met deze instrumenten verzekering zijn jouw waardevolle muziekinstrumenten overal ter wereld all-risk verzekerd tegen alles wat plotseling en onverwacht ontstaat en van buitenaf inwerkt op het instrument, met als enige uitzondering diefstal uit een voertuig.

Inboedelverzekering

Deze inboedelverzekering kent de meest uitgebreide dekking die mogelijk is. In principe is alles dat jouw verzekerde-bezittingen kan beschadigen verzekerd, wanneer dit gebeurt door een plotseling en onverwacht evenement. Slechts een paar uitsluitingen zijn van kracht

Doorlopende reisverzekering plus

Altijd verzekerd op reis met deze doorlopende reisverzekering! Hiermee ben je het hele jaar door verzekerd, inclusief voor vier buitenlandse optredens.

Brandverzekering eigen werk

Deze verzekering biedt dekking tegen schade aan kunstwerken aanwezig in de eigen werkplaats/atelier van de beeldend kunstenaar. Onder de dekking valt onder andere schade aan zakelijke goederen door brand, waterschade etc.

Brandverzekering inventaris

De brand-inventarisverzekering biedt dekking tegen schade aan de inventaris van de werkplaats/atelier van beeldend kunstenaars.

Arbeidsongeschiktheids verzekering

Als lid van de Kunstenbond krijg je korting op een arbeidsongeschiktheidsverzekering van Centraal Beheer.

Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren

Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren Verzekerd tegen schadeclaims Deze Aansprakelijkheidsverzekering biedt een dekking tegen schadeclaims. Deze verzekering geldt voor jou, je partner, eventuele kinderen (inwonend of voor studie uitwonend), andere inwonenden en voor huisdieren.

Aansprakelijkheids verzekering bedrijf

Voor professionele musici, docenten kunsteducatie, beeldend kunstenaars, die als zelfstandige werkzaam zijn in hun beroep. Deze verzekering biedt een dekking tegen aanspraken die bij de verzekerde kunnen terechtkomen wegens een onrechtmatige daad jegens een derde ten opzichte van de verzekerde. De premie bedraagt € 75,00 op jaarbasis bij een verzekerde som van € 2.500.000. Er geldt geen eigen risico. De assurantiebelasting bedraagt 21%

Aansprakelijkheids-verzekering – Combi

Schade die veroorzaakt wordt tijdens je werkzaamheden als professioneel muzikant, docent kunsteducatie of beeldend kunstenaar, worden niet gedekt door een particuliere WA-verzekering. Je zou dan een extra verzekering moeten afsluiten, naast deze WA-verzekering: dat brengt extra kosten met zich mee! Hier hebben wij een oplossing voor. De Kunstenbond heeft samen met Adviesgroep Van der Roest voor kunstenaars deze verzekering ontwikkeld.

Verzekeringen afsluiten

De Kunstenbond is aangesloten bij Adviesgroep Van Der Roest. Als lid krijg je korting op de verzekeringen die zij aanbieden.

Wil je meer inhoudelijke informatie over de verzekeringen?

Neem dan contact op met Van Der Roest of kijk in je persoonlijke Kunstenbondprofiel onder het kopje “mijn verzekeringen”.