Met de instrumentenverzekering zijn je instrumenten overal ter wereld verzekerd tegen alle onvoorziene zaken tijdens reis en verblijf, maar ook tegen schade die onverwacht ontstaat en van buitenaf inwerkt op het instrument, die niet voorkomen had kunnen worden door goed zorg te dragen voor het instrument. Dit is een all-risk dekking voor een lage prijs, met als enige uitzondering diefstal uit een voertuig (zie daarvoor onze transportverzekering).

wat je verzekert

Deze verzekering biedt een zeer uitgebreide dekking. Muziekinstrumenten in alle soorten en maten worden verzekerd op basis van hun werkelijke waarde, vastgesteld op basis van een aankoopbewijs of taxatierapport door een onafhankelijke deskundige. Bijbehorende apparatuur zoals versterkers, computers, microfoons e.d. vallen ook onder deze verzekering, evenals dj gear, studio- en randapparatuur. Voor de specifieke polisvoorwaarden kunnen Kunstenbondleden terecht bij Adviesgroep Van Der Roest.

Poliskosten instrumentenverzekering

Je betaalt een vast bedrag van € 5,75 premiekosten per jaar, per €1.000 verzekerd bedrag (exclusief 21% assurantiebelasting).

Bijvoorbeeld: verzeker jij een viool van €15.000, dan is jouw premie dus 15 keer €5,75 per jaar + 21% assurantiebelasting. Daarvoor ben je overal ter wereld verzekerd tegen schade aan jouw kostbare bezit.

De instrumentenverzekering is dus een heel goed alternatief voor de kostbaarhedenverzekering, die voor instrumenten van hoge waarde al gauw €20 per maand kost bij andere verzekeraars.

maatoplossing voor uitzonderlijke projecten

Wil je een stel instrumenten verzekeren voor een uitzonderlijke situatie, zoals een meerdaags buitenfestival? Onze verzekeringspartner Adviesgroep Van Der Roest denkt graag met Kunstenbondleden mee over een oplossing op maat.

Verzekeringen afsluiten

Als lid van de Kunstenbond krijg je flinke korting op diverse verzekeringen. Het afsluiten van deze verzekering kan via Adviesgroep Van Der Roest.

Tip: je hebt je lidmaatschapsnummer nodig om een verzekering met korting af te sluiten. In je persoonlijke Kunstenbondprofiel vind je jouw lidmaatschapsnummer.

Nog geen lid? Neem contact op met Adviesgroep Van Der Roest om een indicatie te krijgen van de korting die je kunt krijgen bij de verzekeringen die passen bij jouw situatie. Zo kun je een weloverwogen keuze maken om lid worden van de Kunstenbond. Naast de voordelige voorzekeringen kun je dan ook profiteren van de andere voordelen van een Kunstenbondlidmaatschap.

Word ook lid van de Kunstenbond!

Kunstenbond is dé vakbond voor iedereen die werkzaam is in de culturele en creatieve sector.

Of je nou zzp’er bent of in loondienst. Autonoom kunstenaar of dienstverlener. Wij komen voor je op!

  • Wij bieden je juridische hulp.
  • Wij behartigen jouw belangen in de politiek.
  • We springen voor jou in de bres bij werk- en opdrachtgevers.
  • Wij sluiten jouw cao af en jij bepaalt mee.
  • Je kunt bij ons terecht met al je vragen over werk en inkomen.
  • Je krijgt korting op heel veel verzekeringen.
  • Je laat bij ons je contracten screenen.
  • Maak gebruik van onze voorbeeldcontracten, subsidiechecklist, incassobrieven, en veel meer.

Samen staan we sterker!