Voor professionele musici, docenten kunsteducatie, beeldend kunstenaars, die als zelfstandige werkzaam zijn in hun beroep.

Schade die veroorzaakt wordt tijdens je werkzaamheden als professioneel muzikant, docent kunsteducatie of beeldend kunstenaar, worden niet gedekt door een particuliere WA-verzekering. Je zou dan een extra verzekering moeten afsluiten, naast deze WA-verzekering: dat brengt extra kosten met zich mee!

De Kunstenbond heeft samen met Adviesgroep Van der Roest voor kunstenaars deze verzekering ontwikkeld.

Je weet dat je bepaalde risico’s loopt in het kader van aansprakelijkheid. Ook wanneer je beroepsmatig actief bent kunt je schade veroorzaken en aansprakelijk worden gesteld. Materiële schade of letselschade die je onverhoopt zou moeten vergoeden is erg vervelend. Risico’s waar niet iedereen de hele dag mee bezig is bij het uitoefenen van zijn of haar beroep, gelukkig maar.

Deze verzekering biedt een dekking tegen aanspraken die bij jou als verzekerde terecht kunnen komen wegens een onrechtmatige daad jegens een ander. Deze verzekering combineert zowel de particuliere hoedanigheid als de zakelijke hoedanigheid van een muzikant, docent kunsteducatie en beeldend kunstenaar werkzaam als Zelfstandige Zonder Personeel (ZZP-er).

Voordeel van een dergelijke gecombineerde particuliere en zakelijke verzekering is dat er geen discussie kan ontstaan over in welke hoedanigheid een mogelijke schade kan zijn ontstaan: er is altijd dekking.

Schade die veroorzaakt wordt tijdens je werkzaamheden als professioneel muzikant, docent kunsteducatie of beeldend kunstenaar, worden niet gedekt door een particuliere WA-verzekering. Je zou dan een extra verzekering moeten afsluiten, naast deze WA-verzekering: dat brengt extra kosten met zich mee! Hier hebben wij een oplossing voor. De Kunstenbond heeft samen met Adviesgroep Van der Roest voor kunstenaars deze verzekering ontwikkeld.

Voor een scherpe premie van € 100,00 per jaar (exclusief 21% assurantiebelasting) heb je jezelf (en je gezin!) verzekerd tegen particuliere aansprakelijkheid. Er geldt geen eigen risico en je bent verzekerd voor € 2.500.000. Deze polis biedt voor jou als ZZP-er dekking tegen de gevolgen van aansprakelijkheid als beroepsmatig muzikant, docent kunsteducatie of beeldend kunstenaar.

Voor muziekscholen, kunstenaarscollectieven e.d, dient wel een reguliere aansprakelijkheidsverzekering te worden aangevraagd.

Voor maatoplossingen over alternatieven kun je contact opnemen met onze verzekeringspartner Van der Roest.

Verzekeringen afsluiten

De Kunstenbond is aangesloten bij Adviesgroep van der Roest, als lid krijg je korting op de verzekeringen die zij aanbieden.

Wil je meer inhoudelijke informatie over de verzekeringen?

Neem dan contact op met van der Roest of kijk in je persoonlijke Kunstenbond profiel onder het kopje “mijn verzekeringen”.