Waar kan ik terecht?

Er zijn veel verschillende manieren om aan extra subsidie te komen voor jouw project, werk of onderneming. Zoveel dat het soms moeilijk is om door te bomen het bos te zien. Wij helpen je een handje.

Op deze pagina vind je tools waarmee je erachter kunt komen welke subsidie bij jou past. Nederland kent een enorme verscheidenheid aan fondsen. Die fondsen zijn er voor jou en willen jou helpen creëren.

TIP: Heb je vragen over de geschiktheid van het fonds voor jouw project, of over details van je aanvraag? Schroom niet om zelf contact te zoeken met het fonds van jouw voorkeur. Medewerkers beantwoorden telefonisch of per e-mail meestal graag en vlot.

Kunstenbond is zelf betrokken bij een aantal fondsen. Soms stonden wij zelf aan de wieg. Deze fondsen lichten we extra uit op deze pagina en voor leden organiseren wij online themacafés met commissieleden waarin je alles kunt vragen over dat fonds.

Stappenplan subsidieaanvraag

Bijna elk fonds krijgt meer aanvragen dan het kan honoreren. Een vage of slordige subsidieaanvraag belandt vaak bij voorbaat op de grote stapel afwijzingen.

Volg de basisregels in dit stappenplan voor het schrijven van een subsidieaanvraag en maak meer kans om wél in aanmerking te komen voor de subsidie.

Financieren voor beroepskunstenaars: welke opties zijn er?

Heb je wel eens nagedacht over crowdfunding of sponsoring? Hoe pak je dat aan? Subsidie is één optie, maar er zijn meer mogelijkheden.

Op de site Beroepskunstenaar vind je uitleg over de diverse mogelijkheden.

culturele financieringswijzer

Cultuur + Ondernemen ontwikkelde deze handige tool waarmee je erachter kunt komen welk type financiering past bij jouw project.