vakgroepen beeld: Wouter van Riessen

Beeldend

Als kunstenaar werk je veelal alleen. Daar ligt het geluk en de vrijheid van de kunstenaar. Voor het produceren van je werk heb jij helemaal geen vakbond nodig, dat kan je prima zelf af. Je weet wat je waard bent.

Maar naarmate je meer opdrachtgevers hebt die verschillende richtlijnen hanteren wordt jouw praktijk complexer en onoverzichtelijker, omdat al de regeldruk bij jou ligt

vakgroepen beeld: Wouter van Riessen

DAMD

Wij zijn DAMD. Wij zijn er voor alle studenten en professionals die werkzaam zijn in de 2D/3D animatie, VFX/post-production en motion design. Allemaal prachtberoepen waar we trots op zijn.

Maar er zijn wel dringend verbeteringen nodig om als professionals in Nederland ‘gezond’ en duurzaam ons beroep uit te kunnen uitoefenen en om internationaal op het hoogste niveau te kunnen concurreren.

vakgroepen beeld: Wouter van Riessen

kunsteducatie

Kunsteducatie is onderwijs dat erop gericht is mensen kennis te laten maken met de wereld van de kunsten en ze deel te laten nemen aan het culturele leven. Als docent leg je heel je hart in het overbrengen van jouw kennis en ervaring.

Of je ondersteunt leraren en zorgt dat zij hun taak zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. De huidige praktijk is dat steeds meer docenten werkzaam in de Kunsteducatie voor zichzelf beginnen.

vakgroepen beeld: Wouter van Riessen

Theater & Dans

Ik leef mijn droom. Ik heb het allermooiste beroep dat er bestaat. Ik werk in het theater. De adrenaline giert door mijn lichaam. Live. Er is geen weg meer terug. De voorstelling is nu echt begonnen.

Wat veel mensen niet door hebben, is dat deze droom met een hoge prijs komt. Het is niet alleen dat ene uurtje op het toneel. Zware werkdagen voor en na de show zijn dagelijkse kost. En als ik thuis kom maak ik mij zorgen over de toekomst. Hoe ziet het leven er over 10 jaar uit? En hoe ga ik dat betalen?

vakgroepen beeld: Wouter van Riessen

muziek

Je bent musicus uit passie, uit liefde voor de muziek. Ben jij musicus, componist, producer of dj? Als (beginnend) professional krijg je met de muziekwereld in al haar gedaantes te maken. De vakgroep Muziek van de Kunstenbond vecht voor jouw belangen en helpt je op weg.

 

vakgroepen nieuws

Word ook lid van de Kunstenbond!

  • Samen staan we sterk
  • We behartigen jouw belangen
  • We zorgen voor een goede cao
  • We bieden je rechtsbijstand
  • Antwoord op al je vragen