Beeldend beeld: Salwa Jabli

Poster niet sexy wel broodnodig

Poster te zien op verschillende locaties in grote steden

Beeldend

Wordt jouw werk door een kunstuitleeninstelling uitgeleend? Dan heb je recht op een vergoeding.

Kunstuitleen instellingen zijn verplicht om een vergoeding te betalen voor het uitlenen van kunstwerken. Deze vergoeding wordt door Pictoright uitgekeerd aan de makers.

 

Beeldend

Ben jij zeker van je zaak?

Als kunstenaar ben je het liefst bezig met creëren en bij voorkeur in je eigen atelier of werkplek.

Achter een ezel, draaibok, glasoven, camera, bureau, voor een muur of op de grond. Tijdens het maken vergeten we wel eens hoe dierbaar die werkplek is. Hoeveel kosten en tijd er is geïnvesteerd in het maken en presenteren van een werk.

Beeldend nieuws

Sector weer in het slot.. Wat betekent dit voor jouw financiële situatie?

Het terugdraaien van de versoepelingen heeft onvermijdelijk effect op de financiële situatie van velen in onze achterban. Voor de lobby met de Creatieve Coalitie in Den Haag en om in gesprek met opdrachtgevers de belangen van makers, freelancers en andere flexibel werkenden te vertegenwoordigen zijn nieuwe concrete cijfers meer dan welkom. Help jij ons aan harde cijfers door deel te nemen aan ns onderzoek?

Atelierbeleid Groningen

Atelierbeleid Groningen

PvdA Groningen pleit voor betaalbare atelierruimte voor kunstenaars. ‘Werkplekken dreigen te verdwijnen in de toekomst’

Werk jij ook wel eens internationaal?

… en weet jij wat dat betekent voor je BTW-aangifte, je sociale verzekeringen, je belasting en je copyright?

Kunstenbond werkt samen met internationale zusterorganisaties. Europese werkgeversfederatie PEARLE heeft samen met belastingdeskundige Dick Molenaar van All Arts en European Festival Association, een aantal zeer nuttige informatieboekjes gepubliceerd. In deze kennisbommetjes staan antwoorden op veel praktische vragen over werk en inkomen in een internationale context.

Je vindt de boekjes en veel meer interessante info op onze internationale pagina.

Twee plekken in het Bestuur van vakgroep Beeldend

Twee plekken in het Bestuur van vakgroep Beeldend

Wij zijn op zoek naar jou!

Een bestuurslid die zich actief wil inzetten voor een betere positie van beeldend kunstenaars.

Help je mee?

Binnen onze vakgroep zijn er twee plekken vrij gekomen en zijn we op zoek naar nieuwe bestuursleden die zich verkiesbaar willen stellen voor de komende verkiezing van November 2021. Een bestuursperiode beslaat 3 jaar. Binnen onze vakgroep zetten we ons op verschillende manieren in niet alleen signaleren we de problematiek waar beeldend kunstenaars tegen aan lopen en delen we die informatie met de werkorganisatie die aan tafel met de politiek en rechtenorganisaties het lobbywerk doen en onze rechten en belangen behartigen. Tevens organiseren we bijeenkomsten en activiteiten en zijn wij het contact met onze achterban.

 

Voor een Visitekaartje op de eerste rij

Voor een Visitekaartje op de eerste rij

De voorverkoop van het boek ‘VOOR EEN VISITEKAARTJE OP DE EERSTE RIJ’ is gestart! Bestel het boek alvast en laat zien dat je ons project steunt!

Vormgeving: Edwin Smet
Fotografie: Elfi Brouwers
Initiatief & inleidende tekst: Natascha Waeyen
Tekst ‘Fair Practice Code, het ultieme visitekaartje voor de creative sector’: Erik van Maarschalkerwaard
Engelse vertalingen: Wilma Kurvers
Advies samenwerking en fondsenwerving: Marcofoto Naseman en Wilma Vissers

Het project wordt gesteund door een subsidie van Pictoright

Zomerdijkstraatcomplex Amsterdam

Kunstenaars in Atelierwoningen zet je niet op straat door een fout in het beleid.

Veel huurders van Amsterdamse atelierwoningen zitten door een beleidsfout met korte jongerencontracten. Nu verenigen zij zich. Meld je aan!

Besteding Crisisgelden

Meer dan honderd kunstenaars uit Groningen hebben een brief aan de gemeenteraad van Groningen overhandigd waarin zij oproepen om meer coronasteun te geven aan kunstenaars. Volgens hen geeft de gemeente teveel geld aan instellingen als het Groninger Museum en het Forum.

Met de brief reageren de kunstenaars op een plan dat wethouder De Rook vier weken geleden presenteerde voor het verdelen van 3,6 miljoen euro aan coronasteun. Dat geld is een extra uitkering van de rijksoverheid om de lokale culturele infrastructuur overeind te houden. De Rook liet tijdens de presentatie weten dat 200.000 euro besteed zal worden aan kunst in de openbare ruimte.

Contact formulier