We gaan voor je tot het gaatje

Heb je een arbeidsconflict, een vraag over je contract of gaat iemand er met je ontwerp vandoor? Onze juristen staan voor je klaar met raad en daad, zodat je er niet alleen voor staat. Eerst met advies, bemiddeling of een verweer. Als dat niet genoeg is gaan we tot het gaatje en leggen onze advocaten je zaak voor aan de rechter. Als lid heb je namelijk recht op rechtsbijstand.

We hebben overal een voet tussen de deur

Onze belangenbehartigers lopen de deur plat bij werkgevers, opdrachtgevers, ministers, gemeenten en andere verenigingen om te pleiten voor een eerlijk inkomen voor alle makers. Zij zijn altijd op zoek naar verbinding en constructieve oplossingen. Soms, als de boel op slot zit, met de vuist op tafel.

Van makers, voor makers

De Kunstenbond is een vereniging van en voor de leden. Zij kiezen het bestuur, een afvaardiging van vijf leden uit verschillende beroepsgroepen. De bestuursleden zijn in eerste plaats allemaal artiesten; van beeldend kunstenaar en muzikant tot animator. Het bestuur bepaalt het beleid van de Kunstenbond. Dit doen ze naast hun werk als maker en het is allemaal liefdewerk oud papier. Voor de uitvoering en advies over het beleid kan het bestuur terecht bij de werkorganisatie.

Word ook lid van de Kunstenbond!

  • Samen staan we sterk
  • We behartigen jouw belangen
  • We zorgen voor een goede cao
  • We bieden je rechtsbijstand
  • Antwoord op al je vragen

We zijn er voor al je vragen

Heb je een vraag over je contributie of over de belastingservice, lukt het niet om in te loggen of wil je gewoon iets kwijt over de bond? Dan staat het secretariaat voor je klaar. Of onze directeur die de hele organisatie aan elkaar en aan het werkveld verbindt en écht wil weten wat jij van de Kunstenbond vindt. Achter de schermen zorgt de controller dat alles financieel op rolletjes loopt.

We laten de wereld weten wat jij waard bent

We zijn op zoek naar een taal en een vorm die past bij een vakbond van nu. Om iedereen te vertellen dat wat jij maakt van waarde is. Dit kunnen we niet zonder jou. Wil jij je verhaal delen, je mening geven via onze polls, een bijdrage leveren aan onze socials, dan kun je terecht bij marketing & communicatie.

Ledenraad

Herman Link, Martina Louise Tak-Visser, Reno Juriën, Dorothea van Elk, Lex van Hulten, Susanne Alt, Wiboud Burkens, Thijs Nissen, Bas Toscani, Femke Schaap, Wout Zweers, Erik van Maarschalkerwaard, Sander Alt

vakgroep afbeeldingen beeld: Wouter van Riessen

Word ook lid van de Kunstenbond!

  • Samen staan we sterk
  • We behartigen jouw belangen
  • We zorgen voor een goede cao
  • We bieden je rechtsbijstand
  • Antwoord op al je vragen