We gaan voor je tot het gaatje

Heb je een arbeidsconflict, een vraag over je contract of gaat iemand er met je ontwerp vandoor? Onze juristen staan voor je klaar met raad en daad, zodat je er niet alleen voor staat. Eerst met advies, bemiddeling of een verweer. Als dat niet genoeg is gaan we tot het gaatje en leggen we je zaak voor aan de rechter. Als lid heb je namelijk recht op juridisch hulp.

We hebben overal een voet tussen de deur

Onze belangenbehartigers lopen de deur plat bij werkgevers, opdrachtgevers, ministers, gemeenten en andere verenigingen om te pleiten voor een eerlijk inkomen voor alle makers en cultuurwerkers. Zij zijn altijd op zoek naar verbinding en constructieve oplossingen. Soms, als de boel op slot zit, met de vuist op tafel.

Van en voor cultuurwerkers

De Kunstenbond is een vereniging van en voor de leden. Zij kiezen het bestuur, een afvaardiging van vijf leden uit verschillende beroepsgroepen en bepalen daarmee de koers van de Kunstenbond. De bestuursleden zijn in eerste plaats allemaal kunstenaars; van beeldend kunstenaar en muzikant tot animator. Het besturen van de bond doen ze naast hun werk als maker en het is allemaal liefdewerk oud papier. Voor de uitvoering en advies over het beleid kan het bestuur terecht bij de werkorganisatie.

We zijn er voor al je vragen

Heb je een vraag over je contributie of over de belastingservice, lukt het niet om in te loggen of wil je gewoon iets kwijt over de bond? Dan staat de ledenservice voor je klaar. Of onze directeur die de hele organisatie aan elkaar en aan het werkveld verbindt en écht wil weten wat jij van de Kunstenbond vindt. Achter de schermen zorgt de controller dat alles financieel op rolletjes loopt.

We laten de wereld weten wat jij waard bent

We zijn op zoek naar een taal en een vorm die past bij een vakbond van nu. Om iedereen te vertellen dat wat jij maakt van waarde is. Dit kunnen we niet zonder jou. Wil jij je verhaal delen, je mening geven via onze polls, een bijdrage leveren aan onze socials, dan kun je terecht bij marketing & communicatie.

Ledenraad

Herman Link, Gijs Bernard, Reno Juriën, Dorothea van Elk, Lex van Hulten, Susanne Alt, Wiboud Burkens, Thijs Nissen, Bas Toscani, Femke Schaap, Wout Zweers, Erik van Maarschalkerwaard, Sander Alt

vakgroepen Kunstenbond afbeeldingen beeld: Wouter van Riessen

Word ook lid van de Kunstenbond!

Kunstenbond is dé vakbond voor iedereen die werkzaam is in de culturele en creatieve sector.

Of je nou zzp’er bent of in loondienst. Autonoom kunstenaar of dienstverlener. Wij komen voor je op!

  • Wij bieden je juridische hulp.
  • Wij behartigen jouw belangen in de politiek.
  • We springen voor jou in de bres bij werk- en opdrachtgevers.
  • Wij sluiten jouw cao af en jij bepaalt mee.
  • Je kunt bij ons terecht met al je vragen over werk en inkomen.
  • Je krijgt korting op heel veel verzekeringen.
  • Je laat bij ons je contracten screenen.
  • Maak gebruik van onze voorbeeldcontracten, subsidiechecklist, incassobrieven, en veel meer.

Samen staan we sterker!