Webinar 24 juni: Wat kan Mores voor jouw organisatie betekenen?

Mores is het steun- en adviespunt voor iedereen die te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag in de culturele en creatieve sector. Mores heeft grote veranderingen ondergaan en er is onder andere een directie aangesteld.

In deze webinar neemt de nieuwe directie van Mores ons mee in de rol van Mores als vangnet van vertrouwenspersonen, als adviesorgaan voor organisaties en de ontwikkelingen van de platform functie van Mores.

(Artistiek-) leidinggevenden, directies, hr-adviseurs en interne vertrouwenspersonen uit de sector zijn van harte uitgenodig voor deze webinar op 24 juni van 16-17 uur.

Na aanmelding ontvang je op de dag zelf een link naar de webinar.

Event ‘Sterk in je werk’ op 16 september

Event ‘Sterk in je werk’ op 16 september

Duurzame inzetbaarheid en een goed geformuleerd vitaliteitsbeleid zijn belangrijk. Ook, of juist, in een dynamische sector als de Kunsteducatie waarin veel flexibiliteit verwacht wordt van docenten en waarin meerdere kleine dienstverbanden of opdrachten naast elkaar als norm gelden.

  • Hoe zorg je ervoor dat je in gesprek bent en blijft over de ontwikkelbehoefte van medewerkers?
  • Hoe ga je het gesprek aan met je leidinggevende over je inzet (taken/uren) nu en in de toekomst?
  • Hoe bespreek je onderwerpen als werk-privé balans, werkgeluk, werkplezier?
  • Hoe voer je een gesprek over een voor jouw lastig onderwerp, met je leidinggevende of een opdrachtgever?

Tijdens het netwerkevent ga je met professionele trainginsacteurs aan de slag met gespreksvaardigheden op deze thema’s. Het OAK (Stichting Overleg Arbeidsvoorwaarden), CultuurConnectie, Kunstenbond en AVV nodigen je uit voor een gezamenlijk evenement.

Op maandag 16 september bieden we werknemers, leidinggevenden en HR-medewerkers belangrijke tools en inzichten. Werk een ochtend of middag aan jouw gespreksvaardigheden om optimaal in je kracht te kunnen staan als het gaat over jouw inzetbaarheid.

Aanmelden
Er is per dagdeel plek voor maximaal 40 deelnemers. Deelname is gratis, bij no-show zonder afmelding is de organisatie genoodzaakt 25 euro aan onkosten in rekening te brengen.

Symposium ‘Empowering Sustainable Career Transitions’ bij Omscholing Dansers Nederland op 25 juni

Symposium ‘Empowering Sustainable Career Transitions’ bij Omscholing Dansers Nederland op 25 juni

Tijdens dit symposium zullen experts op het gebied van carrièretransities en praktijkvoorbeelden uit de eerste hand aan bod komen. We verkennen onderwerpen zoals overdraagbare vaardigheden, blijvende identiteit en levenslang leren. De toegang is gratis.

Hoogtepunten van de middag:

  • Keynote Speaker: Jos Akkermans, Associate Professor of Sustainable Careers and Organizational Behavior aan de VU Amsterdam, zal een inzichtelijke keynote geven over het benutten van vaardigheden en ervaringen tijdens carrièretransities.
  • Interactief Panel: Wat zijn overdraagbare vaardigheden? Met Tamara Markus als moderator.
  • Dansoptredens: Geniet van verrassende dansoptredens, speciaal samengesteld voor de middag.
  • Interview met Paul Bronkhorst: Het symposium viert zijn bijdrage als directeur van Omscholing Dansers Nederland en zijn betrokkenheid bij het omscholingsprogramma voor dansers sinds de oprichting in 1986.

14:00-17:00 uur
Theater Bellevue

Koffie-uurtje beeld: Ellen Faber

Koffie-uurtje op 28 juni

Wil je ideeën of ervaringen met ons delen? Ben jij benieuwd waar de Kunstenbond mee bezig is? Of is er een specifiek onderwerp waarover je meer zou willen weten? Schuif dan een keer aan bij ons online koffie-uurtje. Deze online bijeenkomsten zijn ongeveer eens per maand op vrijdagochtend van 10:00-11:00 uur.

Het eerstvolgende koffie-uurtje is gepland op vrijdag 28 juni. Er ligt een nieuw wetsvoorstel voor een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'ers. Wat houdt het voorstel in, wat vind jij ervan en wat wil je ons meegeven in onze reactie richting de politiek? Daarover gaan we in gesprek.

5 redenen om lid te worden

1.Hoe groter, hoe meer impact

In je eentje krijg je weinig voor elkaar. Maar samen kunnen we ons hard maken voor een sterkere creatieve sector. Met een eerlijk inkomen voor alle werkenden, zzp en loondienst.

2.Samen behartigen we je belang beter

We praten met werkgevers, opdrachtgevers en overheden over structurele oplossingen, lokaal en in de politiek. Zo komen we na een lobby van jaren eindelijk dichterbij minimumtarieven voor zzp’ers.

3.We zorgen voor collectieve afspraken

Goede collectieve afspraken zijn, zeker als je in de culturele en creatieve sector werkt. Dat is elke keer weer maatwerk: voor een danser is een omscholingsregeling belangrijk, voor een muzikant een instrumentenverzekering. We sluiten collectieve arbeidsovereenkomsten met werkgevers.

4.We bieden je JURIDISCHE HULP als dat nodig is

Maakt iemand inbreuk op je auteursrecht? Ben je in een arbeidsconflict terechtgekomen? We hebben juristen in dienst die gespecialiseerd zijn in alle juridische aspecten van het creatieve vak. Zij begeleiden je met raad en daad, zodat je er niet alleen voor staat.

5.We geven je antwoord op al je vragen

Soms loop je tegen vragen aan waar je het antwoord niet meteen op weet. Wij helpen je op weg met praktische tools, een juridische helpdesk en een ploeg door de wol geverfde belangenbehartigers en juristen die met je meedenken.