Als maker heb je altijd met het auteursrecht te maken. Maar hoe zit dat nou precies?

Tijdens deze training leer je alles over het auteursrecht (en het naburig recht) dat nodig is voor je dagelijkse praktijk. Besproken wordt onder meer wat het auteursrecht is, wie er allemaal auteursrecht kunnen hebben en waarop, welke afspraken je het beste kunt maken, hoe je dat voor elkaar krijgt en wat je kunt doen om je werk te beschermen. We bespreken uiteraard het verschil tussen een licentie en een auteursrechtoverdracht. Ook komt aan bod wat je kunt doen als anderen met jouw ontwerp, foto, tekst, muziek of kunstwerk aan de haal gaan. Er is ruimte voor vragen en het bespreken van eigen casussen.

Na afloop van de training weet je welke afspraken je moet maken en welke niet, wanneer je extra moet opletten en hoe je geld kunt verdienen met je auteursrecht.

Praktische informatie

Maximaal aantal deelnemers per trainer: 25 personen

Duur training: gemiddeld 2 uur

De kosten zijn afhankelijk of je de training wilt afnemen voor een groep of dat er sprake is van individuele deelname:

  • vanaf €325,- excl. btw excl. reiskosten voor een groep vanaf 15 personen
  • individueel kost de training €25,- voor leden en €35 voor niet-leden van de Kunstenbond (bij een groepsgrootte vanaf 15 personen)

Voor meer informatie, vragen en boekingen kun je contact opnemen met trainingen@kunstenbond.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Je naam*
(indien van toepassing)
Adres waar de training zou plaatsvinden*
DD dash MM dash JJJJ

Meer informatie over trainingen

Heb je interesse in het aanvragen van een training, maar heb je nog vragen over hoe het in zijn werk gaat? Stuur dan een e-mail naar trainingen@kunstenbond.nl zodat we je verder kunnen helpen.