De wereld van juridische regelgeving kan intimiderend lijken en gespecialiseerde advocatenkantoren vormen vaak een te hoge drempel voor creatieve ondernemers. Als creatieve professional in de muziekwereld kom je echter onvermijdelijk in aanraking met ingewikkelde juridische situaties, met name rondom auteursrecht, naburig recht en contracten. 

Deze training is een interactieve reis door die complexe rechtenwereld, waarbij de focus ligt op praktische toepassingen voor uitvoerende musici, componisten, tekstschrijvers en producers. De sessie is interactief aan de hand van vragen en reële casussen uit de deelnemers hun eigen praktijk. Jij brengt je specifieke uitdagingen en vragen mee, samen bespreken we hoe auteursrecht en naburig recht op jouw werk van toepassing zijn. 

Hoe bescherm je je muziek in een online wereld? Kun je jouw kunst op sociale media delen zonder je auteursrecht te verliezen? Wat moet je doen als je rechten geschonden worden? We bespreken dit soort vragen en gaan dieper in op de juridische en praktische aspecten. 

Dit interactieve format zorgt ervoor dat de training niet alleen theoretisch blijft, maar juist relevant en bruikbaar wordt voor jouw specifieke situatie. Jij leert niet alleen van de trainer, maar ook van de ervaringen en vragen van mededeelnemers. 

Duur: circa twee uur 

Groepsgrootte: 15 tot 50 personen  

De kosten zijn afhankelijk of je de training wilt afnemen voor een groep of dat er sprake is van individuele deelname:

  • vanaf €325,- excl. btw excl. reiskosten voor een groep vanaf 15 personen
  • individueel kost de training €25,- voor leden en €35 voor niet-leden van de Kunstenbond (bij een groepsgrootte vanaf 15 personen)

Training aanvragen

In dit formulier kun je een aanvraag doen om een training af te nemen bij de Kunstenbond

"*" geeft vereiste velden aan

Je naam*
(indien van toepassing)
Adres waar de training zou plaatsvinden*
DD dash MM dash JJJJ

Meer informatie over trainingen

Heb je interesse in het aanvragen van een training, maar heb je nog vragen over hoe het in zijn werk gaat? Stuur dan een e-mail naar trainingen@kunstenbond.nl zodat we je verder kunnen helpen.