Als je een subsidieaanvraag indient of fondsen gaat werven, dan krijg je te maken met de drie culturele codes: de Governance Code Cultuur, de Fair Practice Code en de Code Diversiteit en Inclusie. Deze codes zijn gedragscodes, voorwaarden en richtlijnen voor goed bestuur, een eerlijke werkpraktijk en beloning voor culturele en creatieve professionals, en een diverse en inclusieve cultuursector.

⁠De Fair Practice Code streeft ernaar kunst en kunstenaars de aandacht en waardering te geven die ze verdienen. De code fungeert als een gedragscode voor iedereen in de kunst-, cultuur- en creatieve industrie. Centraal staan eerlijke beloning, redelijke werktijden, respectvolle omgang en gelijke kansen voor iedereen.

In deze training (workshop/sessie/webinar) geeft Peter van den Bunder of Karin Boelhouwer, beide belangenbehartigers bij de Kunstenbond, uitleg over de concrete toepassing van de Fair Practice Code. Zij laten aan de hand van enkele tools zien hoe je concreet een eerlijk tarief kunt bepalen voor het werk dat kunstprofessionals verrichten. Per doelgroep wordt de training op maat gemaakt. De training kan zowel fysiek als online worden verzorgd.

Maximaal aantal deelnemers: 25 personen

Duur training: 1,5 – 2 uur

De kosten zijn afhankelijk of je de training wilt afnemen voor een groep of dat er sprake is van individuele deelname:

  • vanaf €325,- excl. btw excl. reiskosten voor een groep vanaf 15 personen
  • individueel kost de training €25,- voor leden en €35 voor niet-leden van de Kunstenbond (bij een groepsgrootte vanaf 15 personen)

Training aanvragen

In dit formulier kun je een aanvraag doen om een training af te nemen bij de Kunstenbond

"*" geeft vereiste velden aan

Je naam*
(indien van toepassing)
Adres waar de training zou plaatsvinden*
DD dash MM dash JJJJ

Meer informatie over trainingen

Heb je interesse in het aanvragen van een training, maar heb je nog vragen over hoe het in zijn werk gaat? Stuur dan een e-mail naar trainingen@kunstenbond.nl zodat we je verder kunnen helpen.