De algemene voorwaarden zijn te gebruiken bij een overeenkomst van opdracht of aanneming van werk. In de algemene voorwaarden staan uitgebreidere afspraken over algemene zaken als betaling, beëindiging, aansprakelijkheid etc. Dit in tegenstelling tot de opdrachtovereenkomst waarin de specifieke afspraken worden vastgelegd, zoals wat je gaat doen en voor welk bedrag.

Het voordeel van het gebruiken van algemene voorwaarden is dat je de afspraken in jouw voordeel kunt vastleggen en de risico’s kunt verkleinen. Ze zijn er dus voor jouw bescherming.

De Kunstenbond Algemene Voorwaarden zijn voor iedereen gratis te downloaden via de rode knop hieronder. Het gebruik is op eigen risico. Mocht je twijfels hebben over het gebruik, dan kun je als lid van de Kunstenbond contact opnemen met juridische vragen via juridischadvies@kunstenbond.nl

STUUR DE VOORWAARDEN VOORAF

Let op: afspraken in de algemene voorwaarden zijn alleen geldig als deze volgens de regels worden gebruikt.

De hoofdregel is dat je je algemene voorwaarden overhandigt of toestuurt vóórdat de overeenkomst daadwerkelijk wordt gesloten. Dus bij het contract, of beter nog, met je offerte. Je doet dit met een verwijzing in je offerte of in het contract. Bijvoorbeeld: “Op deze offerte/overeenkomst zijn de door mij gehanteerde algemene voorwaarden van de Kunstenbond van toepassing, zoals bijgevoegd.”

Stuur je de algemene voorwaarden digitaal toe, doet dit dan op zo’n manier dat deze kunnen worden opgeslagen om later terug te kijken. In een pdf-bestand bijvoorbeeld. Een link sturen mag ook, zolang de algemene voorwaarden maar kunnen worden opgeslagen. Een verwijzing naar je algemene voorwaarden op je website volstaat niet. Net als het meesturen van de algemene voorwaarden met je factuur. Dat is te laat.

Wil je de toepasselijkheid van je algemene voorwaarden ook vastleggen in je opdrachtovereenkomst? Dat kan. In onze voorbeeld opdrachtovereenkomst vind je een bepaling (nummer 9) die je daarvoor kunt gebruiken.

NEem contact op

Heb je vragen over deze algemene voorwaarden of het gebruik in het algemeen? Als je lid bent van de Kunstenbond kun je contact opnemen met juridische zaken via juridischadvies@kunstenbond.nl

ENGLISH

You can find the English version of the general terms and conditions here.

Juridisch advies

De juridische afdeling van de Kunstenbond is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag 13:00 – 17:00 uur.
Telefoonnummer: 020-2108052
Mailen kan ook naar: juridischadvies@legal.kunstenbond.nl

Word ook lid van de Kunstenbond!

Kunstenbond is dé vakbond voor iedereen die werkzaam is in de culturele en creatieve sector.

Of je nou zzp’er bent of in loondienst. Autonoom kunstenaar of dienstverlener. Wij komen voor je op!

  • Wij bieden je juridische hulp.
  • Wij behartigen jouw belangen in de politiek.
  • We springen voor jou in de bres bij werk- en opdrachtgevers.
  • Wij sluiten jouw cao af en jij bepaalt mee.
  • Je kunt bij ons terecht met al je vragen over werk en inkomen.
  • Je krijgt korting op heel veel verzekeringen.
  • Je laat bij ons je contracten screenen.
  • Maak gebruik van onze voorbeeldcontracten, subsidiechecklist, incassobrieven, en veel meer.

Samen staan we sterker!