Wanneer je als zzp’er een opdracht aanneemt, moet je de afspraken altijd vastleggen met de opdrachtgever. Bij grotere klussen is het verstandig om een opdrachtovereenkomst aan te gaan, waar alle afspraken en voorwaarden uitgebreid aan de orde komen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en dek je jezelf goed in tegen risico’s.

Kunstenbond heeft een voorbeeld opdrachtovereenkomst voor zzp’ers in de culturele en creatieve sector opgesteld. Leden kunnen deze gratis downloaden voor eigen gebruik. Je vult simpelweg de details voor jouw afspraken in op de daarvoor bestemde plek, en haalt eventuele optionele toevoegingen weg. Het wijst zich helemaal vanzelf.

ALGEMENE VOORWAARDEN

In je overeenkomst leg je specifieke afspraken over de opdracht vast, algemene voorwaarden vullen die aan met uitgebreidere afspraken over zaken als betaling, beëindiging, aansprakelijkheid etc. Kunstenbond heeft een standaard opgesteld voor werkenden in de culturele en creatieve sector.

Lees hier meer. *download voor iedereen toegankelijk

VOORBEELD OVEREENKOMST LOSSE OPTREDENS

Spe­ci­aal voor uit­voe­ren­de ar­ties­ten heeft de Kun­sten­bond een op­tree­d­over­een­komst op­ge­steld die he­le­maal is af­ge­stemd op de sec­tor zoals we die ken­nen sinds co­ro­na.

Lees hier meer over de bij­zon­de­re be­pa­lin­gen in dit con­tract. *down­load al­leen voor leden

Wel of geen écht contract nodig?

Twijfel je of het in jouw geval nodig is om een echt contract af te sluiten? Soms is een appje met akkoord voldoende.

Lees hier ons advies.

Laat je contract screenen beeld: Guda Koster

Laat je contract screenen

Ben je niet helemaal zeker van je zaak en wil je graag dat er iemand met je meekijkt? Kunstenbondjuristen en advocaten met verschillende expertises staan voor je klaar.

Ben je lid? Neem contact op met onze juridische helpdesk.