Op 20-21 November is er een online international Jazz/World online conference over de impact van de Covid crisis op het internationale Jazz/World ecosysteem en hoe we kunnen samenwerken om nieuwe communities te bouwen en oplossingen te vinden waarmee we de crisis kunnen overleven.

Inmiddels hebben zich wereldwijd al 150 festivals en organisatoren als deelnemer aangemeld. Trompettist Wynton Marsalis opent de conferentie vanuit het Lincoln Center.

De conferentie start op beide dagen om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Er zijn chatrooms waar in de wandelgangen kan worden nagepraat over de panels.

De Jazz/World conferentie is geen netwerk event waar je als muzikant je eigen EPK kan pitchen maar gaat

echt over de toekomst van Jazz en Wereldmuziek rondom de volgende thema’s:

  • What the %$#^&!! just happened?
  • Support for staying alive
  • Live streaming and new modes of operation
  • Strategies for recovery 
     

Het mondiale jazz netwerk heeft een ongelooflijke klap gekregen en er zal hard gewerkt moeten worden om daarvan te herstellen. Dat moeten we gezamenlijk doen en betekent een structurele verandering in attitude van iedereen in de keten en een gezamenlijke lobby naar beleidsmakers, rechtenorganisaties, fondsen etc. Als je de conferentie of delen ervan wilt volgen kan je naar http://jazznl.com/conference

Daar is een link die je rechtstreeks met de conferentie verbindt. Mocht je als participant willen deelnemen aan de conferentie kan dat natuurlijk ook.