Het eclectische trio MY BABY is de winnaar van de Gouden Notekraker 2019, de prijs die na voordracht en selectie door collega’s wordt uitgereikt aan de artiest/band met de meest bijzondere en invloedrijke live prestaties. 
Bij Sena aangesloten muzikanten en producenten kenden samen met leden van de 100 jarige muzikantenvakbond Ntb de Zilveren Notekraker toe aan nieuwkomer en smaakmaker, de band LUWTEN.

MY BABY en LUWTEN lieten beiden andere genomineerden in een verscheidenheid aan muziekgenres achter zich, waaronder DI-RECT, Benjamin Herman, Jeangu Macrooy en Thijs Boontjes.  
Martijn van Agt, een van Nederlands beste gitaristen en meest verdienstelijke sessiemuzikanten, won de Humble Heroes Award. 
De winnaars namen hun prijs dinsdagavond in een bomvolle poptempel Paradiso in ontvangst.
De presentatie was in handen van Eric Corton. Eerdere winnaars van de Gouden Notekraker zijn onder meer De Staat, BLØF, Racoon, Ilse DeLange,  Douwe Bob, Golden Earring, Caro Emerald en Herman van Veen.

 

MY BABY – Winnaar Gouden Notekraker 2019
De Nederlands-Nieuw Zeelandse band MY BABY staat sinds 2012 voor een ongekend (live) succes met hun karakteristieke ‘door roots gedreven hypnotische dance of psychedelische blues-trance rave’, 
allemaal gespeeld op gitaren en drums zonder computers of samples te gebruiken. 
De band schitterde inmiddels op internationaal gerenommeerde festivals zoals Glastonbury (VK), Isle of Wight (VK), Sziget (HU), Fusion (DE), Exit (RS ), Lowlands (NL) en Pinkpop (NL).

LUWTEN – Winnaar Zilveren Notekraker 2019
Het motto voor LUWTEN, het creatieve kanaal van singer/songwriter Tessa Douwstra, is eenvoudig: ruimte is de plek. Een plek waar maar één ding er echt toe doet: de wens om iets te creëren dat gisteren niet bestond.
Sinds Lowlands 2018 is het hek van de dam en hebben Tessa’s versluierde emoties binnen de machine van haar en mede door producer Frank Wienk vormgegeven muziek hun onweerstaanbare weg gevonden naar een steeds gewilliger publiek.

Martijn van Agt – Winnaar Humble Heroes Award
Gitarist en songwriter Martijn van Agt is een veel gevraagd sessiemuzikant. Hij geeft zijn eigen werk uit en speelde met talloze artiesten, waaronder Ilse DeLange, Anouk en Ricky Koole.
Hij is één van de vele sessiemuzikanten die een belangrijke stempel op de Nederlandse muziek hebben gedrukt maar die eigenlijk nooit in de spotlights staan. 
Dutch Performers House haalt deze muzikale ‘influencers’ uit de schaduw van de sterren in de YouTube-serie ‘humble heroes’ tijdens een eenmalige studiosessie die volledig naar eigen inzicht is ingevuld. 

Ilse DeLange over de Humble Heroes Award
Godzijdank dat er Humble Heroes bestaan…wij -de artiest in de spits- hebben ze nodig…niet alleen om geweldig mooi muziek te maken…maar ook om af en toe onze steun en toeverlaat te zijn…
om ons te vangen als we onzeker zijn….om ons rugdekking te geven….Martijn van Agt is 1 van de belangrijke mensen in mijn muzikale leven die mij optilt…zodat ik kan vliegen. 
Ik ben hem en mijn andere Humble Heroes enorm dankbaar.

 

fotograaf: Richard Tas