Ben je professioneel beeldend kunstenaar, ontwerper, illustrator of fotograaf?

Heb je plannen voor een nieuw werk of bijvoorbeeld een expositie of publicatie van bestaand werk? En heb je een flinke terugval in omzet door de coronaomstandigheden waardoor je niet tot uitvoering van deze plannen komt? Vanaf 15 juni 2021 kun je een werkbijdrage aanvragen van maximaal €1000,- bij het Pictoright Steunfonds. Binnenkort vind je alle informatie en voorwaarden op de website van Pictoright.

Het Nationaal Podiumplan. 

De trickle up subsidie voor jazz en wereldmusici en podia.

Het Nationaal Podiumplan wil een fundamentele bijdrage leveren aan de Nederlandse muziekcultuur.
Dit door de kleine essentiële podia met een World Jazz programmering te verstevigen en te verduurzamen voor zowel het publiek als voor de musici.
Hierbij wil het NPP stimuleren dat professionele musici een eerlijke betaling kunnen ontvangen voor hun prestaties (volgens fair pay maatstaven). 

Binnenkort zal het Nationaal Podiumplan ook voor het genre popmuziek worden opengesteld.
De 
vermoedelijke startdatum voor popaanvragen is 1 september 2021.

Mede-oprichter van het nationaal podiumplan en bestuurslid van de Kunstenbond Ben van den Dungen legt het uit!
Hiernder op film, voor wie liever leest ook hier in de Volkskrant.

Sena Muziekproductiefonds

Ben je professioneel muzikant en wil je je muziek digitaal of fysiek uitbrengen, maar mis je de financiële middelen? Dan is het Sena Performers Muziekproductiefonds wat voor jou! Het fonds kan je net dat ene duwtje in de rug geven dat nodig is voor de volgende stap in je muzikale loopbaan.

Aanvraagronde 2:
8 maart ’21 t/m 6 juni ’21
Aanvraagronde 3:
7 juni ’21 t/m 31 oktober ’21

Zondag 6 juni 2021 uiterlijk 24.00u is de deadline van deze aanvraagronde.
De sectie Uitvoerende Kunstenaars en de sectie Producenten van Sena beslist over het al dan niet toekennen van een subsidieaanvraag maar laat zich daarbij adviseren door een adviescommissie.

Open Oproep Bouwen aan Talent 2021 voor ervaren ontwerpbureaus

Het Stimuleringsfonds zoekt ervaren ontwerpbureaus binnen de disciplines architectuur, vormgeving, digitale cultuur en alle mogelijke cross-overs die dit jaar, met een bijdrage van het fonds, een samenwerkingstraject voor een periode van ongeveer drie maanden willen aangaan met een talentvolle, startende maker of ontwerper.

We bieden ruimte aan in totaal circa 100 samenwerkingstrajecten en stelt per traject € 12.500 beschikbaar. Ontwerpbureaus kunnen in de huidige eerste ronde tot 21 juni een onderzoeksvoorstel indienen.

FIRESTARTFONDS

Voor makers die in Arnhem of Nijmegen wonen.

Heb jij een idee voor een project, maar vind je het lastig om fondsen aan te vragen? Hiervoor hebben wij een nieuw fonds ontwikkeld: het Firestartfonds. Dit revolverende fonds is een rentevrije lening van maximaal €2500,- die je kunt gebruiken voor het inzetten van een fondsenwerver voor jouw project.

Deze fondsenwerver stelt samen met jou een projectplan op, schrijft fondsen aan en kan het project helpen verantwoorden. De fondsenwerver is beginnend en wordt begeleid door een meer ervaren fondsenwerver. Je mag je eigen fondsenwerver zoeken, maar wij kunnen je ook koppelen aan een fondsenwerver uit onze pool. Indien het project waarvoor aangevraagd wordt succesvol is, betaal je de lening terug.

Hierdoor blijft het fonds bestaan.
Aanvragen kan t/m 30 augustus 2021.

Voordelig lenen

Cultuur opstart lening en de Cultuur vermogen lening

De Cultuur Opstart Lening biedt financiële ruimte voor de herstart van producties, programma’s, projecten en producten, zodat organisaties weer inkomsten kunnen generen. De Cultuur Vermogen Lening biedt hulp bij het versterken van het weerstandsvermogen van een organisatie of praktijk.

Lenen kan van € 10.000,00 tot € 500.000,00 per aanvraag, tegen een lage rente van 1%.

De loketten zijn nog geopend tot 1 juli 2021. Doe jouw aanvraag vóór die tijd, dan kunnen wij deze in behandeling nemen

Triodos Bank kan met Europese steun meer aan culturele sector lenen

 Triodos Bank en het Europees Investeringsfonds (EIF) hebben een garantieovereenkomst getekend voor de creatieve en culturele sector. De garantieregeling wordt gedekt door de Garantiefaciliteit voor de culturele en creatieve sector van de Europese Unie (CCS GF), een initiatief dat wordt gesteund door het Europees Fonds voor strategische investeringen (EFSI), de belangrijkste pijler van het Investeringsplan voor Europa.

Dankzij deze garantieregeling kan Triodos Bank de komende twee jaar tot 200 miljoen euro aan leningen verstrekken aan culturele en creatieve ondernemers in België, Nederland, Spanje en Duitsland. Ondernemers krijgen zo toegang tot financiering tegen lagere rentetarieven of met beperktere zekerheidvereisten. Triodos Bank zal hiermee een brede waaier aan initiatieven financieren, hoofdzakelijk gericht op de filmindustrie, de media, kunstscholen, muziekfestivals, theater- en muziekproducties.

Word ook lid van de Kunstenbond!

Kunstenbond is dé vakbond voor iedereen die werkzaam is in de culturele en creatieve sector.

Of je nou zzp’er bent of in loondienst. Autonoom kunstenaar of dienstverlener. Wij komen voor je op!

  • Wij bieden je juridische hulp.
  • Wij behartigen jouw belangen in de politiek.
  • We springen voor jou in de bres bij werk- en opdrachtgevers.
  • Wij sluiten jouw cao af en jij bepaalt mee.
  • Je kunt bij ons terecht met al je vragen over werk en inkomen.
  • Je krijgt korting op heel veel verzekeringen.
  • Je laat bij ons je contracten screenen.
  • Maak gebruik van onze voorbeeldcontracten, subsidiechecklist, incassobrieven, en veel meer.

Samen staan we sterker!