Music Pitch Webinars

De M-Bizz workshops en MusicPitch meetings van MusicMotion kunnen door de coronamaatregelen voorlopig niet meer plaats vinden.

Daarom heeft MusicMotion nu een aantal online bijeenkomsten georganiseerd, met de focus op hoe je in deze tijden nog wél aan muziek kan verdienen. Onder de naam Music Pitch Webinar worden er tot aan de zomer zeven edities georganiseerd met maximaal 35 deelnemers.

Deze webinars zullen via Zoom gehouden worden en bestaan uit een eerste gedeelte van ongeveer 50 minuten waarin gezamenlijk een thema uit de muziekwereld wordt belicht. Daarna volgen de ‘break out rooms’-sessies waarin je of de andere deelnemers ontmoet (basis-ticket €8,50 ex. BTW) of de gastsprekers uit de business (plus-ticket €20,00 ex. BTW ).

Tevens ontvang je de e-mailadressen van alle deelnemers die daarin toestemmen en de contactgegevens van de gastsprekers.

Vanaf de tweede editie op 28 oktober geldt weer de kortingsregeling voor Kunstenbond/Ntb leden van € 5 voor de plus-tickets. Een Zoomlink voor deelname ontvang je per e-mail.

 

7 december 2020 – Muziek voor Theater en Musical

Ondanks  de pandemie zullen er in 2021 waarschijnlijk toch weer theater- en musicalproducties gemaakt worden. Daar is meestal muziek voor nodig, zowel nieuw gecomponeerd als uitgevoerd.

Wat komt daar bij kijken? Wie moet je kennen? Waaraan moet de muziek voldoen? Daarover gaat de komende Music Pitch Webinar met als deskundige sprekers:

Arnoud Breitbarth – componist, tekstschrijver. Schreef diverse musical en muziektheater producties. Zijn werk is opgevoerd in onder meer Engeland, de VS, Denemarken, Israël en Nederland. Over componeren voor theater, samenwerking met creatieve en productieteams van een theatervoorstelling en de financiën.

Robert Jan Looysen – K.O. Brass. Zakelijk leider en hoornist van brassband die regelmatig voor theaterproducties speelt. Recentelijk met theatergroep Orkater in het Bos theater en musical Back to Oz. Over wat er van je als muzikant in theaterproducties verwacht wordt, hoe je meehelpt een productie te maken.

Esther Maas – PIT Producties. Klassiek zangeres Esther Maas heeft haar eigen musicalproductiebedrijf PIT Producties. Ze produceerde musicalproducties zoals Into The Woods en Putting It Together. Haar missie: muziek een belangrijke rol te geven. Aan welke muzikanten/musici is behoefte? Wie moet je kennen in de business? Esther geeft tips.

Natuurlijk kan je je eigen vragen stellen. Na het webinar vinden er enkele break out rooms plaats, waarin je kennis maakt met overige deelnemers. Daarbij ontvang je de e-mailadressen van de overige deelnemers die daarin toestemmen.

 

Maandagavond 7 december, van 20:00 tot ongeveer 22:00.

Online, via zoom. Je ontvangt een link voor deelname.

Max 35 deelnemers: max 25 basis, max 10 plus.

Deelname webinar basis €8,50 excl BTW / Deelname webinar plus €20,00, ex BTW. Korting €5 voor Ntb leden!

Meld je hier aan