Culturele zzp’ers en flexwerkers zijn in de coronacrisis onevenredig hard getroffen. Niet alleen gold er voor hen voor het grootste deel van 2020 en 2021 een algeheel beroepsverbod; ook vielen ze tussen wal en schip op het gebied van steunmaatregelen. Door de toegenomen flexibilisering in onze sector was de financiële situatie van veel culturele freelancers en flexibel werkenden al penibel en was de coronacrisis een genadeklap. Zonder compensatie komen deze mensen, die de cultuursector in ons land draaiende houden, er niet bovenop. Daarom stapt de Kunstenbond naar de rechter. Herken jij je in deze omschrijving? Geef hieronder dan je schade door en vertel ons beknopt je verhaal.
Veelgestelde vragen
Er zijn Al 11 inzendingen

Voor iedereen die zichzelf creatief óf kunstenaar noemt
Of je nu danser, ontwerper, beeldhouwer, app bouwer, lichttechnicus, productieleider, kunsteducatiedocent, muzikant, fotograaf, animator bent of welke ondersteunende functie voor makers dan ook. De Kunstenbond is er voor alle creatieven en ondersteunenden van creatieven in Nederland die de passie voor het maken delen. Met de passie zit het wel goed, maar hoe zit het met de poen? Een eerlijk inkomen voor alle makers, dat klinkt logisch maar is helaas niet de realiteit. Dat moet anders.
Kunstenbond medewerkers maken zich hier elke dag weer hard voor, ieder vanuit zijn eigen drijfveren. De éen omdat hij zelf een maker is en heeft moeten knokken voor goed betaalde opdrachten. De ander omdat hij enorm begaan is met kunstenaars. Weer een ander vanuit een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel.