Theatervoorstellingen, optredens en concerten met vaste zitplaatsen mogen de komende drie weken wél door gaan. Ook na 20 uur, met een maximale capaciteit van 1250 en met coronacheck.

Na het anderhalf jaar volgen van strikte protocollen is het volkomen logisch dat dit deel van de cultuursector een uitzonderingspositie krijgt. Dat we het veilig kunnen is al lang bewezen. Helaas houdt het goede nieuws hier ook wel op. Ons zorgstelsel raakt wederom overbelast door de verspreiding van corona. Er zijn nieuwe maatregelen afgekondigd, die op zaterdag 13 november om 19uur in zullen gaan.

De infographic van de Rijksoverheid met een overzicht van maatregelen die gelden voor kunst en cultuur vind je onderaan dit bericht.

Gedeeltelijke lockdown

Om 20 uur moeten horeca en winkels de deuren sluiten. Ook de horeca op evenementen en in theaters en poppodia moet om 20.00 uur sluiten.  De maatregelen gelden voor 3 weken, tot 3 december.

grotere rol voor coronacheck

In de nieuwe infographic duikt het coronatoegangsbewijs regelmatig op. Naast de geplaceerde evenementen wordt dit nu ook bij doorstroomlocaties zoals musea en bij cultuurbeoefening verplicht.

maatregelen voor kunst en cultuur op een rjtje