Studeer je aan een van de kunstopleidingen in Nederland en wil je je goed voorbereiden op je beroepspraktijk in de culturele en creatieve sector? Word dan ook lid van de Kunstenbond.

Lidmaatschap voor studenten is tijdelijk het eerste jaar gratis!

  Bilal Bachir, afgestudeerd Artez Dance Academy en lid vakgroep Theater en Dans
Ik geef veel trainingen op vakopleidingen en merk dan hoe superenthousiast studenten zijn over hun vak. Dat de Kunstenbond hen kan helpen, is belangrijk om te weten. ~ Bilal Bachir, afgestudeerd Artez Dance Academy en lid vakgroep Theater en Dans

De Kunstenbond is er voor iedereen die werkzaam is in de culturele en creatieve sector. Met de passie zit het wel goed, maar hoe zit het met de poen? Professioneel gemaakt is professioneel betaald, dat klinkt logisch. Toch is het vaak niet de realiteit. Dat gaan wij veranderen.

samen voor elkaar

lekker starten

Op de academie krijg je geen les in ondernemen. Als je start, is dat wel wat je moet doen. We helpen je op weg met antwoord op de belangrijkste vragen over geld, waarde, risico’s, contracten, klanten en belastingen.

waar kun je op rekenen met een studentenlidmaatschap?

Als studentlid kun je kennismaken met de juridische helpdesk van de Kunstenbond. Onze (juridische) adviseurs denken graag met je mee. Het studentlidmaatschap geeft je jaarlijks recht op 1 uur rechtsbijstand.

Hoe kom ik aan geld?

Geld! Je hebt het nodig om je droomproject te kunnen starten of je ontwerp in productie te nemen. En je wil ook gewoon brood op de plank. Maar hoe kom je eraan als je start? En hoe zorg je dat je je geld ook echt krijgt als je een opdracht hebt gedaan?

> 6 vragen over geld

WIL JE MEER WETEN?

Bel ons gerust als je nog vragen hebt over je lidmaatschap. Ons telefoonnummer: 020-2108050