Als lid van de Kunstenbond heb je het recht om gebruik te maken van de juridische dienstverlening van de Kunstenbond. Onze juristen en advocaten zijn gespecialiseerd op verschillende rechtsgebieden, waaronder het arbeidsrecht, het intellectueel eigendomsrecht, auteursrecht, contractenrecht en huurrecht voor ateliers en kantoren. Afgezien daarvan kan hulp worden ingeschakeld bij het opstarten van een incassoprocedure.

Wanneer kun je gebruik maken van onze juridische bijstand?

Bij elk betaald lidmaatschap (m.u.v. een vriend-lidmaatschap) heb je recht op een aantal uren kosteloze rechtsbijstand en/of juridisch advies per jaar:

    • Volledig: direct recht op 6 uur kosteloze rechtsbijstand per jaar*, waarna je jaarlijks uren opbouwt tot een maximum van 20 uur per jaar.
    • Basis: direct recht op 3 uur kosteloze rechtsbijstand per jaar*
    • Student: direct recht op 1 uur kosteloze rechtsbijstand per jaar.

Geen paniek! Wanneer de rechtsbijstandsuren worden overschreden helpen we je natuurlijk alsnog graag verder, alleen worden er dan wel extra kosten in rekening gebracht. Informatie over deze kosten en de hoogte ervan vind je terug in onze algemene voorwaarden.

* Let op: voor zaken en kwesties die vóór aanvang of tijdens de eerste drie maanden van het lidmaatschap zijn ontstaan, geldt bij een volledig lidmaatschap het recht op max. 3 uur kosteloze rechtsbijstand en bij een basis lidmaatschap is dat 1 uur. 

Juridisch advies

De juridische afdeling van de Kunstenbond is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag 13:00 – 17:00 uur.
Telefoonnummer: 020-2108052
Mailen kan ook naar: juridischadvies@legal.kunstenbond.nl