Tijdelijke Regeling Subsidie Evenementen Covid-19 (TRSEC)

Voor evenementen die de overheid verbiedt in verband met corona, loopt tot eind 2021 de Tijdelijke Regeling Subsidie Evenementen COVID-19 (TRSEC). De nieuwe coronamaatregelen zorgen voor grote onzekerheid voor deze evenementen die vaak te maken hebben met lange aanloop- en investeringstermijnen. Omdat het evenementenverbod vrijwel onmiddellijk is ingegaan, wordt het subsidiepercentage verhoogd naar 100% tot en met 31 december 2021, zoals ook in de zomerperiode het geval was.

Hier lees je de info over TRSEC op de site van de Rijksoverheid.

Als jouw opdrachtgever gebruik maakt van deze regeling, dan staat dat hier lezen.

Als jouw opdrachtgever hier gebruik van maakt, factureer dan je fee voor de gemiste opdracht. Maakt jouw opdrachtgever geen gebruik, maar volgens jou wel in aanmerking? Trek dan aan de bel. Lees in beide gevallen dit artikel van afgelopen zomer eens.

Aanvullende Tegemoetkoming Evenementen (ATE)

De Rijksdienst voor Ondernemends Nederland (RVO) werkt de Aanvullende Tegemoetkoming Evenementen (ATE) nog uit. RVO stelt de regeling naar verwachting begin 2022 open. De ATE gold voor evenementen in de periode 10 juli t/m 24 september 2021, die buiten de TRSEC vallen. Vanwege het nieuwe evenementenverbod wordt de regeling opnieuw ingezet. De ATE zal opengesteld worden van 10 juli tot en met 31 december 2021. Evenementen die buiten de garantieregeling vallen, voldoen aan de gestelde voorwaarden van de ATE en die geannuleerd worden vanwege een door het Rijk afgekondigd evenementenverbod, komen voor vergoeding in aanmerking. Omdat het evenementenverbod ingaat met vrijwel onmiddellijke ingang, zal het vergoedingspercentage 100% bedragen.

Je opdrachtgever kan jou dus volledig doorbetalen met behulp van deze subsidie, want ook de kosten van zzp’ers en freelancers kunnen bij deze regeling worden ingediend.

Lees hier meer op de site van de overheid. We houden je op de hoogte als er meer bekend is.

 

Suppletieregeling Fonds Podiumkunsten

Via Fonds podiumkunsten kan een compensatie worden aangevraagd voor de gemiste inkomsten vanwege de beperking van 75% zaalcapaciteit die dit najaar een tijdje gold. Het loket is open vanaf 17 november. Lees hier meer.

 

Laat je contract screenen beeld: Guda Koster

Laat je contract screenen

Ben je niet helemaal zeker van je zaak en wil je graag dat er iemand met je meekijkt? Kunstenbondjuristen en advocaten met verschillende expertises staan voor je klaar.

Ben je lid? Neem contact op met onze juridische helpdesk.