Bedankt

Bedankt voor het delen van jouw verhaal en jouw schade.

Alle zzp’ers in de culturele en creatieve sector die vanwege coronamaatregelen niet konden werken, horen daarvoor gecompenseerd te worden. Jouw bijdrage aan de actie #kunstklaagtaan vergoot de zichtbaarheid van het probleem en daarmee de kans op compensatie.

Deel #kunstklaagtaan

Als je collega’s of kennissen hebt die ook onevenredig getroffen en gesteund zijn in coronatijd, deel de pagina www.kunstklaagtaan.nl met hen.

Als je meer wilt doen om deze actie te ondersteunen, denk er dan ook eens aan om onze posts met verhalen van zzp’ers te delen via jouw eigen social media kanalen. Kijk hieronder waar je ons kunt vinden.

Volg de Kunstenbond ook hier

De Kunstenbond is er ook voor jou! beeld: Guda Koster

De Kunstenbond is er ook voor jou!

Of je nu danser, componist, ontwerper, beeldhouwer, lichttechnicus, productieleider, acteur, kunstdocent, muzikant, fotograaf, animator bent of ander werk doet in een culturele organisatie. De Kunstenbond is er voor alle werkenden, zzp en in loondienst, in de culturele en creatieve sector in Nederland.

Met de passie zit het wel goed, maar hoe zit het met de poen? Een eerlijk inkomen, eerlijke afspraken, meer zekerheid en een veilige werkvloer voor alle werkenden, dat klinkt logisch maar is helaas niet de realiteit. Dat moet anders. De Kunstenbond maakt zich hier elke dag weer hard voor.

We springen in de bres voor onze leden, we sluiten collectieve afspraken voor werknemers en staan samen sterk als zzp’ers in de sector. Leden kunnen bij ons terecht met vragen over contracten, werk en inkomen. We bieden korting op verzekeringen en ontwikkelen tools en organiseren bijeenkomsten die aansluiten bij de culturele beroepspraktijk. Word jij ook lid?