Heb je hart voor kunst en cultuur? Wil jij bijdragen aan een eerlijke arbeidsmarkt in de culturele en creatieve sector? Ben je een proactieve, gestructureerde en betrokken administratief medewerker? Dan zijn we op zoek naar jou!

(Financieel) Administratief medewerker (minimaal 0,6 fte)

De Kunstenbond zoekt een veelzijdig administratief medewerker met boekhoudkennis, die ook inzetbaar is op andere onderdelen van de kantooradministratie en op de ledenservice.

Wie zijn wij?

De Kunstenbond is de vakbond voor alle werkenden in de creatieve en culturele sector. We behartigen de collectieve belangen werknemers én zzp’ers in de sector, bijvoorbeeld door politieke lobby en onderhandelingen over cao’s en sociale plannen. Daarnaast komen we op voor de belangen van individuele leden en geven we advies, training en rechtsbijstand.

Al onze werkzaamheden zijn gericht op het verbeteren van de positie van werkenden in de culturele en creatieve sector. Fatsoenlijke betaling, eerlijke contracten, voldoende sociale zekerheid en een veilige en inclusieve werkvloer, daar komen wij elke dag met elkaar voor op.

De Kunstenbond is een vereniging van en voor leden. Onze leden zijn georganiseerd in verschillende vakgroepen: Muziek, Beeldend, Theater en Dans, Kunsteducatie en DAMD. Het bestuur en de ledenraad bestaan uit een afvaardiging van de vakgroepen. Vanuit Amsterdam werken we met 22 collega’s voor deze leden.

Om de organisatiegraad van werkenden in de sector te verhogen en om meer impact te kunnen hebben voor onze leden willen we komende jaren ons Ledenbestand uitbouwen en administratieve processen daarop inrichten.

Inhoud van de functie

We zoeken een administratief medewerker met enige ervaring die oplossingsgericht werkt en mee kan werken aan de financiële administratie. Je werkt in een creatieve omgeving en bent betrokken bij veel verschillende projecten.

In deze functie heb je twee verantwoordelijkheden:

 1. Financiële administratie: Je verwerkt de dagelijkse financiële transacties, inkomende facturen, bereidt betalingen voor en stelt btw-aangifte en facturen op. Je bent samen met de hoofd bedrijfsvoering verantwoordelijk voor het inrichten en uitvoeren van de financiële administratie. Je controleert de balans en de winst-verliesrekening en weet hoe het er financieel voorstaat.
 2. Algemene administratie: Je geeft de collega’s van verschillende teams administratieve ondersteuning van agendabeheer tot inkoop, van dataverwerking tot rapportages, van telefoonbeantwoording tot ontvangst van gasten. Je bent daarbij zeer digitaal vaardig en weet eenvoudige vragen van collega’s voor het gebruik van de kantoorautomatisering te beantwoorden en weet ook gebruikswensen te vertalen naar softwareleveranciers.

 

Functie-eisen en profiel

 • Je bent proactief en werkt zorgvuldig en gestructureerd.
 • Je hebt een relevante administratieve opleiding.
 • Je hebt leren boekhouden en kunt een debiteuren- en crediteurenadministratie onderhouden.
 • Je bent digitaal vaardig, gebruikt met groot gemak diverse softwarepakketten en hebt bij voorkeur ruime ervaring met Exact, MS-office en MS-teams. De Kunstenbond gebruikt daarnaast ook Congressus voor de ledenadministratie en Basenet voor de administratie van de juridische ondersteuning.
 • Je hebt ervaring met het vertalen van wensen voor verbetering in de administratie naar eisen voor software.
 • Je haalt voldoening uit het onderhouden en verbeteren van administratieve processen en doet dat accuraat, flexibel en resultaatgericht.
 • Je ben sociaal zeer vaardig, werkt makkelijk samen met collega’s en bent gericht op de tevredenheid van leden.
 • Je hebt affiniteit met de kunst- en cultuursector.

Wat bieden we je?

 • Een aantrekkelijke en afwisselende baan in een jonge, informele organisatie.
 • Veel ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling.
 • We werken vanuit een mooi kantoor in het centrum van Amsterdam en hebben prima thuiswerkvoorwaarden.
 • Flexibele werktijden.
 • De beloning is marktconform.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

 Informeren en solliciteren

Ben je enthousiast, herken je jezelf in dit profiel en wil jij ons helpen de missie van de Kunstenbond waar te maken? Reageer dan direct! Mail jouw motivatie en cv in pdf-formaat naar info@kunstenbond.nl. Voor vragen naar aanleiding van deze vacature kun je contact opnemen met Remco Holtzer, hoofd bedrijfsvoering.