Woensdag 19 januari worden theaters in heel Nederland eenmalig
omgebouwd tot kapsalon.
En wachten bij de kapper is nog nooit zo leuk geweest!

Na het maken van een afspraak kan je met mondkapje en geldige QR-code in het theater terecht voor een nieuwe coupe, manicure, massage of andersoortige beurt. Ondertussen treden cabaretiers, muzikanten en acteurs op, waaronder:

Youp van ‘t Hek, Cor Bakker, Freek de Jonge, Bert Visser, Jeroen Zijlstra, Brigitte Kaandorp, Jochem Myjer, Henry van Loon, Ton Kas, Roué Verveer, Philippe Elan, Dolf Jansen, Claudia de Breij, Dirk Scheele, Yentl en de Boer, Theo Maassen, Ed Struijlaart, Het Geluid Maastricht en vele anderen!

Ook toe aan een vermakelijke knipbeurt? Ga naar de website van Theater Kapsalon, daar zie je welke theater allemaal mee doen aan deze actie.

 

Kapsalon Theater is een initiatief van Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge. Na twee jaar coronabeleid kunnen we de conclusie trekken dat de culturele sector, samen met de horeca en het nachtleven, steeds het kind van de rekening is.

De cultuursector heeft zich altijd flexibel, zorgvuldig en met inlevingsvermogen tot het Coronabeleid opgesteld. Uit onderzoek is gebleken dat gedurende de openstelling er nauwelijks besmettingen in de theaters zijn waargenomen.

Het gebrek aan perspectief en korte termijn communicatie is voor de culturele sector onwerkbaar. Voor het openstellen van theaters is voorbereiding benodigd en kan niet op stel en sprong na een ‘weegmoment’.

Deze eenmalige actie is opgezet om op een ludieke manier én volgens de geldende regels, de aandacht te vestigen op de nijpende situatie in de culturele sector.