In grote steden worden gebouwen waar ateliers in huizen gesloopt om plek te maken voor woningen. In een recente enquête onder kunstenaars in Rotterdam blijkt dat eenderde geen geschikte werkruimte heeft.

NOS maakte een reportage hierover. Kunstenbond vindt het goed dat landelijke media aandacht aan de besteed aan de zorgelijke status van het atelierbeleid.

Peter van den Bunder, belangenbehartiger zzp en beeldende kunst van de Kunstenbond werkte hier dan ook graag mee. Peter legt uit wat de waardevermeerdering van kunstenaars in de stad is, licht toe hoe kunstenaars de dupe worden van onduurzaam lokaal beleid en waar rafelrandjes voor dienen.

Luister hier de reportage op Radio 1 (uitzending van 6-7 uur, vanaf 0.37 minuten)

En kijk vanavond naar NOS journaal.

De enquête waaraan we refereren in van SKAR. Je vindt hem hier. 

Onderzoeksrapport: Geen Stad Zonder Kunst 

De afgelopen jaren hebben Kunstenbond en Platform BK samen opgetrokken in de campagne Geen Stad Zonder Kunst, voor meer betaalbare woon- en werkruimtes voor kunstenaars. Door middel van een toernee langs verschillende steden gingen we met lokale politici en lokale kunstenaars in gesprek over het atelierbeleid. Uit de campagne kwam een onderzoeksrapport voort,  lees er hier meer over.