Kunstenbond en VCTN bereiden een procedure voor tegen commerciële en publieke omroepen en aan hen gelieerde muziekuitgeverijen. 

Componisten en tekstdichters die in opdracht muziek maken voor een omroep worden in veel gevallen verplicht de rechten op hun werk bij een aan de omroep gelieerde publisher onder te brengen. De deal is niet onderhandelbaar. Onder het mom van ‘voor jou tien anderen’ wordt de auteur gedwongen akkoord te gaan met contractuele misstanden.Ook wordt men daar bovenop geconfronteerd met zogenaamde kickbackcontracten, waarin een kickback wordt bedongen over het auteursaandeel van de Buma/Stemra inkomsten. 

Lees meer over deze kwestie op de Muziek/Ntb vakgroepspagina

Heb jij ooit een kickback moeten afdragen aan een omroep, en/of een verplichte publishing deal moeten tekenen? Meld je dan nu bij de Kunstenbond, Ntb of VCTN om je belangstelling kenbaar te maken voor de gezamenlijke procedure!

 

Wil jij meer weten over kickbackcontracten, de procedure in voorbereiding en wat jij kunt doen om ons hiermee te helpen? Op 15 november 2018 organiseren we samen met Boekx advocaten een voorlichtingsbijeenkomst in de Moestuin in Utrecht. Inloop vanaf 19.30 uur. Meld je aan via info@kunstenbond.nl