Het is een onwerkelijke tijd. Voor wie werkt in de culturele sector een onzekere tijd. De Kunstenbond doet er alles aan te zorgen dat je stem gehoord wordt in Den Haag.

Er is voor remplaçanten ook goed nieuws. Op 11 maart bereikten sociaal partners een akkoord over de arbeidsvoorwaarden voor remplaçanten. Door de Wet Arbeidsmarkt in Balans is de Cao Remplaçanten ongeldig geworden. Remplaçanten dienen te worden beloond zoals de musici-in-dienst van het orkest waar zij spelen.
Dat heeft van januari tot begin maart geleid tot intensieve gesprekken tussen werkgeversorganisatie VvNO en werknemersorganisaties Kunstenbond en FNV Media & Cultuur. De arbeidsvoorwaarden uit de Cao Nederlandse Orkesten zijn doorgelicht en van toepassing op remplaçanten. Wat dat precies betekent en hoe dat met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2020 verrekend en betaald zal worden lees je in het akkoord.

Voor de Kunstenbond / Ntb onderhandelden onze belangenbehartiger Karin Boelhouwer, samen met kaderlid Michael Klier en Dorine Schoon, oprichter van het Platform voor Freelance Musici.