De Tweede Kamerverkiezingen naderen en dat betekent dat jij op 17 maart aanstaande je stem mag uitbrengen voor die partij en die kandidaat die het dichtst bij jouw persoonlijke belangen staat en die strijdt voor de thema’s die je van waarde vindt voor de toekomst van Nederland. 

Maar wat zijn de verschillen tussen de partijprogramma’s als het gaat over de inzet voor de creatieve sector? Wat wordt er gezegd over de toekomst van jouw vak? En hoe denken politici over thema’s als diversiteit, inclusie, de arbeidsmarkt, zzp’ers en duurzame inzetbaarheid binnen de Tweede Kamer?

In de Muziekwereld stond onlangs al een overzichtelijk stuk met belangrijke samenvattingen van de plannen rond kunst, cultuur, media en auteursrechten. We gaan hier de komende periode nog wat uitgebreider op in en ontsluiten op de themapagina ‘Kunst en Politiek’ nog meer relevante content in de vorm van artikelen, stemwijzers, podcasts en video’s.

We bieden hierop, anders dan de meeste analyses nu doen, ook een platform voor die partijen die nog niet in de Tweede Kamer zitten maar wel hun opmars maken binnen de politiek.

Zo kun jij je optimaal verdiepen in alle partijprogramma’s en daarna je collega’s op de hoogte stellen van je bevindingen.

Beeld: Michael Fousert