Vanaf 1 februari kunnen leden met een volledig of volledig gereduceerd lidmaatschap weer een afspraak maken voor onze belastingservice voor zzp’ers. Leden ontvangen hiervoor per mail een uitnodiging.

Afspraak maken

Vanaf 1 februari 2024 kun je weer zelf online een afspraak inplannen. De afsprakentool op onze website is nu beschikbaar.

Houd er rekening mee dat de afspraak pas definitief is als de betaling via iDEAL binnen is.
De consulten vinden vanaf 1 maart plaats op het kantoor van de Kunstenbond in Amsterdam.

wat kost dat? 

De totale kosten van de afspraak voor je belastingaangifte hangen af van de geschatte tijd die een consulent met jouw aangifte bezig is. Dat wordt gebaseerd op je persoonlijke situatie (alleen of met partner, eerste keer aangifte of al eerder geweest).

 • Eerder geweest
  Heb je vorig jaar gebruik gemaakt van de belastingservice, kom je alleen én maak je nu een afspraak met dezelfde consulent als vorig jaar? Dan duurt een consult 1,5 uur en je betaalt €160,- (inclusief btw).
 • Eerder geweest met partner
  Heb je vorig jaar gebruik gemaakt van de belastingservice, kom je met je partner én maak je nu een afspraak met dezelfde consulent als vorig jaar? Dan duurt een consult 1,5 uur en betaal je €250,-.
  LET OP: dit geldt alleen als je partner in loondienst is. Voor een partner die zzp’er is, moet een aparte afspraak worden gemaakt.
 • Eerste keer dat je een afspraak maakt
  Maak je voor het eerst gebruik van de belastingservice? Ben je vorig jaar niet geweest? Of maak je een afspraak bij een andere consulent dan voorheen? Dan start je met een dubbel consult om je aangifte goed te verwerken. Een afspraak duurt 3 uur en je betaalt €325,-.
 • Eerste keer dat je samen met je partner een afspraak maakt
  Maak je voor het eerst gebruik van de belastingservice en wil je samen met je partner komen? Of maak je een afspraak bij een andere consulent dan voorheen? Dan start je met een uitgebreider consult om jullie aangiftes goed te verwerken. Een afspraak duurt ongeveer 3 uur en je betaalt €400,-.
  LET OP: dit geldt alleen als je partner in loondienst is. Voor een partner die zzp’er is, moet een aparte afspraak worden gemaakt.

Lees goed de checklist door die bij de bevestigingsmail van je afspraak zit.

Mocht je aangifte te ingewikkeld blijken voor één consult of als je aangeleverde informatie niet volledig of actueel is, kan er door de belastingconsulent een toeslag worden berekend.

Zelf aangifte doen

Aangifte doen als zzp’er is niet eenvoudig. Met onze handleiding inkomstenbelasting komen de meeste mensen een heel eind. De handleiding wordt speciaal geschreven voor makers en creatieve professionals. In maart 2024 is de handleiding te downloaden in je persoonlijke Kunstenbondprofiel. Het is dan te vinden onder het kopje “producten”.

Je persoonlijke Kunstenbondprofiel

5 redenen om lid te worden

1.Hoe groter, hoe meer impact

In je eentje krijg je weinig voor elkaar. Maar samen kunnen we ons hard maken voor een sterkere creatieve sector. Met een eerlijk inkomen voor alle werkenden, zzp en loondienst.

2.Samen behartigen we je belang beter

We praten met werkgevers, opdrachtgevers en overheden over structurele oplossingen, lokaal en in de politiek. Zo komen we na een lobby van jaren eindelijk dichterbij minimumtarieven voor zzp’ers.

3.We zorgen voor collectieve afspraken

Goede collectieve afspraken zijn, zeker als je in de culturele en creatieve sector werkt. Dat is elke keer weer maatwerk: voor een danser is een omscholingsregeling belangrijk, voor een muzikant een instrumentenverzekering. We sluiten collectieve arbeidsovereenkomsten met werkgevers.

4.We bieden je JURIDISCHE HULP als dat nodig is

Maakt iemand inbreuk op je auteursrecht? Ben je in een arbeidsconflict terechtgekomen? We hebben juristen in dienst die gespecialiseerd zijn in alle juridische aspecten van het creatieve vak. Zij begeleiden je met raad en daad, zodat je er niet alleen voor staat.

5.We geven je antwoord op al je vragen

Soms loop je tegen vragen aan waar je het antwoord niet meteen op weet. Wij helpen je op weg met praktische tools, een juridische helpdesk en een ploeg door de wol geverfde belangenbehartigers en juristen die met je meedenken.