Talentvolle Nederlandse jazzgroepen (gemiddelde leeftijd max. 30 jaar) kunnen zich via het aanmeldformulier op www.dutchjazzcompetition.nl  tot 1 maart a.s. aanmelden voor de dertiende editie van de tweejaarlijkse Dutch Jazz Competition.

 

De finale van dit landelijke concours vindt plaats op 11 april 2020 in het Bimhuis in Amsterdam, voorafgegaan door halve finales op 2 april in TivoliVredenburg en 4 april in Theater Walhalla in Rotterdam.

 

Meedoen aan de Dutch Jazz Competition 2020 betekent kans maken op een uitgebreid pakket aan praktische prijzen, waaronder een geldprijs, spots in het programma van relevante festivals (zoals North Sea Jazz) en financiële ondersteuning bij het maken van een cd.

Naast de Award “Beste Groep” die een keuze is van de vakjury, wordt dit jaar opnieuw de “Publieksprijs” uitgereikt.

Groepen die willen meedingen naar deze prijzen moeten een formulier invullen en maximaal 2 stukken (waarvan minimaal 1 eigen compositie), een korte biografie en een duidelijk foto aanleveren

via het aanmeldformulier op www.dutchjazzcompetition.nl. De ingezonden muziek wordt ‘blindfolded’ beoordeeld door een vakjury van onder meer programmeurs en muziekjournalisten.

Acht groepen worden geselecteerd voor de halve finales. Een andere vakjury selecteert vervolgens vier finalisten.

De Dutch Jazz Competition heeft als doel talentvolle Nederlandse of in Nederland woonachtige muzikanten de mogelijkheid te bieden om zich te presenteren aan een groter publiek, de pers en de muziekindustrie.

De vorige edities werden gewonnen door Jamesz met Izaline Calister (2000), On the line (Oene van Geel, Albert Veenendaal en Tmucin Sahin) (2001), Agog (2002), As Guests Quartet (2004), Robinson, Freitag & Caruso (2005),

Fransz Von Chossy Quartet (2006), The Blazin’ Quartet (2008), Het Castel/ van Damme Quartet (2010), Kapok (2012), het Loran Witteveen Quintet (2014), het Xavi Torres Trio (2016) en het Sun Mi Hong Quartet (2018).

De Dutch Jazz Competition wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Sena Performers, Hendrik Muller Fonds en Kunstenbond/Ntb.

www.dutchjazzcompetition.nl