De Nederlandse muziekwereld wordt hard geraakt door de Corona-maatregelen. Geen optreden betekent namelijk geen inkomen. Maar we kunnen de Nederlandse liedjesschrijvers en muzikanten helpen!

Vandaar de #Luisternaarons.nu-campagne waarmee we alle radio- en tv-zenders oproepen te kiezen voor muziek van eigen bodem. Want door het draaien van muziek van Nederlandse acts en artiesten komen de radio- en tv-inkomsten die de zenders betalen aan Buma en Sena terecht bij onze favoriete Nederlandse componisten, tekstschrijvers en uitvoerende muzikanten. Daarmee kan het verlies aan inkomsten uit liveoptredens enigszins goedgemaakt worden.
 
Muziek speelt juist nu, in deze onwerkelijke tijden, een cruciale en ondersteunde rol. Muziek biedt steun en troost bij verdriet, maar ook geeft ook de broodnodige afleiding, plezier en vreugde. Als radio- en tv-zenders kiezen voor muziek van eigen bodem, kunnen we gezamenlijk écht bijdragen aan het gezond houden van de Nederlandse muziekwereld. Zodat we nog lang kunnen blijven genieten van het bijzondere muziektalent dat Nederland rijk is.
 
Wij steunen de Nederlandse muziek met #Luisternaarons.nu. Jij toch ook!
Verspreid daarom deze boodschap aan je vrienden, je kennis en via sociale media! En uiteraard: geniet van de muziek!