Artiesten vinden De Harmonie Leeuwarden opnieuw meest gastvrije theater!

 

Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden is het meest gastvrije theater voor artiesten en crew in Nederland. Dat vonden de leden van de Kunstenbond en ACT, de verenigingen van creatieven en acteurs, die de Roel Oostraprijs voor het tweede jaar op rij uitreikten aan het Friese theater.

Leden van de Kunstenbond en ACT roemen de gastvrijheid van De Harmonie: ‘Personeel is altijd vriendelijk, ze luisteren goed naar wat je te vragen hebt, heten je altijd hartelijk welkom en vragen of je een goede reis hebt gehad. Ze begeleiden je naar de kleedkamers en het toneel waar je moet zijn.’

De prijs, een bronzen beeld van kunstenaar Helga Kock Am Brink, werd donderdag uitgereikt in de Stadsschouwburg Amsterdam tijdens het Nederlands Theater Festival door cabaretier Ronald Snijders en Kunstenbondvoorzitter Jurre Schreuder.

De terechte gedeelde 2e plek gingen naar de Stadsschouwburg Utrecht en Singer Laren.

De Roel Oostraprijs

De prijs wordt sinds 2014 jaarlijks toegekend en is vernoemd naar directeur Roel Oostra van Schouwburg De Lawei in Drachten, een legende in de omgang met artiesten die bij hem optraden. Het beeld Hermes is in uitvergrote versie te zien in de Engelse Tuin, onderdeel van het Kalheupinkpark te Oldenzaal.

Eerdere winnaars van de Roel Oostraprijs waren: Toneelschuur Haarlem 2014, Theater Rasa 2015, Theater Concordia Enschede 2016, Parktheater Eindhoven 2017 en De Harmonie Leeuwarden in 2018.

 

Foto Christine van Rooijen