Wil jij de positie en inkomsten van makers verbeteren en hun inspraak vergroten? Collectieve Beheersorganisaties (cbo’s) verdelen de opbrengsten van auteursrechtgelden. De Kunstenbond krijgt regelmatig de mogelijkheid om vertegenwoordigers bij cbo’s voor te dragen; van (toezichthoudende) functies binnen een Raad van Toezicht tot posities binnen SoCu-Commissies.

Om mogelijke kandidaten voor te bereiden op deze functies organiseert de Kunstenbond samen met VOI©E (brancheorganisatie van de cbo’s) cursussen voor leden van de Kunstenbond.

Tijdens de cbo-cursus van VOI©E krijg je de kans om aan de hand van 3 cursussen klaargestoomd te worden voor het vertegenwoordigen van de Kunstenbond bij een cbo, en zodoende positieve impact te maken:

  • Het introductieprogramma. Tijdens deze cursus van 1 dag staan de volgende vragen centraal: ‘Hoe zit de sector in elkaar? ‘Hoe zit het met de specifieke governance aspecten in onze sector?’ ‘Wat zijn de hoofdlijnen en actuele ontwikkelingen op het gebied van auteursrecht en naburige rechten?’
  • Basiscursus auteursrecht in de praktijk. Deze cursus bestaat uit 4 halve dagen en zoomt in op: de rechten, de beperkingen, de exploitatie en de handhaving, van auteursrecht in de praktijk.
  • Basiscursus good governance cbo’s. In 3 dagen word je tijdens deze cursus wegwijs gemaakt in de volgende kernonderdelen: Good Governance en de dynamiek in de boardroom, Finance & governance, Wet- en regelgeving & codes.

Lees de vacature voor meer informatie. Je kunt solliciteren om uitgenodigd te worden voor de cursussen door uiterlijk 9 april je cv en motivatie te sturen naar ingeheesen@kunstenbond.nl.

Tip: laat ons in jouw sollicitatie weten of je de gehele cursus wilt volgen of specifieke onderdelen, en waarom.

Als je door de Kunstenbond geselecteerd wordt voor de cursus, dan worden de kosten vergoed. Mocht je na de cursus benoemd worden bij een cbo, dan ontvang je in bijna alle gevallen een vacatievergoeding. De hoogte van die vergoeding verschilt per organisatie en/of functie.