Het leven van werkenden in de culturele en creatieve sector is de afgelopen maanden totaal anders dan voorheen. Waar staan we nu en waar willen we heen?

Kunstenbond heeft een selectie verhalen van werkenden in de sector gebundeld in het boekje #bezingeving. De bundel laat zien hoe het ervoor staat in de sector en wat er nodig is om de sector door de komende crisismaanden heen te helpen. Van schrijnend tot hoopvol, van onrecht tot zingeving. Mét een actielijst voor politiek Den Haag.

Download de bundel hier.

Hoe nu verder? 

Veel hangt af van de verdeling van het tweede steunpakket aan de sector. De vele zzp’ers en verloonden waar onze sector op drijft, maken te weinig aanspraak op generieke maatregelen en teren al maanden in op hun buffer. In tijden van corona zijn er nauwelijks opdrachten of publiek. Mensen haken af, zijn gedwongen werk in een andere sector te zoeken. Hoe langer dit standhoudt, hoe meer er voor altijd verloren gaat.

Daarom moet er meer noodsteun direct naar makers en creatieve professionals. Trickle up! Alleen zo houden we de keten in stand.