Op 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen en krijg jij de kans je stem uit te brengen voor een nieuw kabinet. Dit jaar is het voor de creatieve sector misschien wel belangrijker dan ooit om te weten wat de verschillende partijen van plan zijn met betrekking tot het kunst- en cultuurbeleid in Nederland. Onlangs verscheen in de Muziekwereld van de NTB al een handig overzicht met samenvattingen uit de verschillende partijprogramma’s over dit thema. Op deze pagina delen we graag nog wat extra interessante content over kunst en politiek om jou straks goed voorbereid richting de stembus te sturen!

'Voor welk museum kiest u?' ~ Ron Rijghard
'Hoe denken onze parlementariërs de kunsten weer op de been te krijgen?' ~ Alex Burghoorn
'Bezuinigen op kunst wil geen enkele politieke partij – zeggen ze' ~ Edo Dijksterhuis en Jan Pieter Ekker

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen organiseerden Kunsten ’92, LKCA, De Kunst van Brabant, DOKc, de Bibliotheek LocHal en Kunstloc Brabant hét landelijke cultuurdebat. Met: Zohair El Yassini (VVD), Salima Belhaj (D66), Niels van den Berge (GroenLinks), Wytske Postma (CDA), Peter Kwint (SP), Eva Akerboom (Partij voor de Dieren) en Julian Bushoff (PvdA). Gespreksleiders: Ruben Maes en Frank van Pamelen.

Hét medium om tijdens het wandelen, onderweg in de auto of ’s morgens bij je kopje koffie even aan te zetten: de podcast. En wat wordt er veel audio-content gemaakt tegenwoordig! Hieronder een selectie aan afleveringen en kanalen die gelieerd zijn aan politieke thema’s. Klik in Spotify vooral even door om naast deze tips nog meer te horen van de verschillende makers.

'Waarom je kunst en cultuur mee wil nemen in het maken van je stemkeuze voor de verkiezingen' ~ Jan Hürxkens
‘Kunst brengt gevoel in de maatschappij’ ~ Zippora Elders
Cultuur is wie we zijn ~ Maria Barnas