Of je nu danser, ontwerper, musicus, beeldhouwer, app-bouwer, lichttechnicus, productieleider, kunsteducatiedocent, jazzmuzikant, fotograaf of animator bent. Wij zijn de Kunstenbond.

Wat krijg je bij het actie lidmaatschap?

Het actie lidmaatschap is het volledige lidmaatschap maar je betaalt tot 1 januari 2022 maar €25,- in plaats van het volledige tarief.
Dus hoe sneller je lid wordt hoe meer voordeel!
Daarna betaald je het volledige tarief van €22,50 per maand.

zekerheid met het volledig lidmaatschap

Dat de Kunstenbond altijd achter je staat. Onze (juridische) adviseurs denken met je mee, ondersteunen je en maken desnoods de gang naar de rechter. Je hebt elk jaar, afhankelijk van de duur van je lidmaatschap, recht op 3 tot 20 uur juridische bijstand.

Heb je een opdrachtovereenkomst of contract waar je de blik van een expert bij kunt gebruiken? Wij lezen graag met je mee. Voor hulp bij je belastingaangifte kun je gebruik maken van onze speciaal voor jou ontwikkelde handleiding of een van onze adviseurs inschakelen.

altijd antwoord op je vragen

  • eerstelijns helpdesk, antwoord op je vragen over werk, inkomen, intellectueel eigendom, muziekcontracten, arbeidsrecht en sociale zekerheid
  • bedrijfskundig advies over je tarief, arbeidsongeschiktheidsverzekering, pensioen, portfolio
  • contracten en opdrachtovereenkomsten screenen

volledig lidmaatschap

  • maximaal 20 uur juridische ondersteuning per jaar
  • Belastingservice voor zzp’ers
  • gratis incassoservice (facturen vanaf 350 euro)
  • één gratis bedrijfskundig consult per jaar

De Kunstenbond is er voor alle creatieve professionals in Nederland die de passie voor het maken delen. Met die passie zit het wel goed, maar hoe zit het met de poen? Een eerlijk inkomen voor alle makers, dat klinkt logisch. Toch is het vaak niet de realiteit. Dat gaan wij veranderen.

unmuteus protest 11-9 beeld: Peter van den Bunder

muziek/Ntb

Vanaf 1 juni 2018 is de Ntb gefuseerd met de Kunstenbond. Ben je muzikant of werkzaam in de muzieksector, dan word je lid van de vakgroep Muziek/Ntb.

beeldmakers en thuiskopieheffing

Beeldend kunstenaars, illustratoren, fotografen, animatoren; iedereen die zich inschrijft in de sectoren Beeldend en DAMD krijgt via de Kunstenbond 30 euro per jaar aan thuiskopieheffing op zijn bankrekening gestort.

Stichting Pictoright int dit geld en wij innen het weer bij hen. Deze verdeling van thuiskopiegelden was een van de speerpunten van de Kunstenbond.

muziekauteurs en VCTN

Ben je als muziekauteur of componist ingeschreven bij Buma/Stemra en word je lid van Kunstenbond/Ntb? Dan worden jouw belangen direct vertegenwoordigd door de Vereniging Componisten en Tekstdichters (VCTN), een initiatief van de Kunstenbond/Ntb.

De bijdrage zit inbegrepen in het Kunstenbond lidmaatschap. Voor het volledige lidmaatschap geldt €6,75 en voor het volledige gereduceerde tarief geldt €4,95.

WIL JE MEER WETEN

Bel ons gerust als je nog vragen hebt over je lidmaatschap. Ons telefoonnummer: 020-2108050

Sandra Eleveld, officemanager beeld: Christine van Rooijen
Sandra Eleveld, secretariaat, ledenadministratie