kort kort kort

Speciaal voor jou als nieuw lid hebben we een aantal belangrijke punten op een rij gezet. Zoals waar je een goed voorbeeldcontract vindt, op welk event we elkaar kunnen ontmoeten en over welke hot topics we graag jouw mening horen. 

 

We werken deze pagina regelmatig bij, dus kom gauw nog eens kijken of laat het ons weten als je iets mist! communicatie@kunstenbond.nl

 

welkom bij de club!

we zijn trots op jou!

Laat aan je netwerk zien dat je lid bent van de Kunstenbond en je hard maakt voor de culturele sector.

 

Spread the word en zet het logo van de Kunstenbond op je website of in je email handtekening.

tip! profiel aanpassen

Is je telefoonnummer of je e-mail adres gewijzigd? Log dan in op Mijn Kunstenbond en update je profiel online. Als student kun je hier ook je bewijs van inschrijving uploaden! 

 

vragen?

Heb je specifieke vragen over je lidmaatschap? Stel ze gerust.  

 

Telefoon: 020-2108050
Maandag t/m vrijdag 10.00 – 17.00 uur.

 

Je kunt ook een mail sturen naar: info@kunstenbond.nl

events en agenda

events en agenda

Er is altijd wat te doen bij Kunstenbond, ook bij jouw in de buurt. Schuif eens aan bij een lokaal Kunstenbond event, volg een workshop of ga naar een vakgroep bijeenkomst. 

 

met vakgenoten sparren? beeld: Marco Gerritsen

met vakgenoten sparren?

Soms heb je een vraag die heel specifiek is binnen jouw vakgebied en is het fijn om collega’s te ontmoeten. Kijk bij welke van de vijf vakgroepen jij je thuis voelt. 

 

 

brandje blussen?

brandje blussen?

Doe we graag voor je. Maar liever zorgen we dat je het vooraf goed geregeld hebt. Dus heb je een vraag over een contract, je auteursrecht of een ander juridisch akkefietje, neem dan contact op met Rogier van onze juridische helpdesk. Hij helpt je graag verder. 

thema: weet wat je waard bent

thema: weet wat je waard bent

Tarieven in de creatieve sector zijn veel te laag. Dat is nu ook door een vooraanstaand instituut als de SER geroepen. We helpen je met een tarievenchecker zodat je weet wat een goed tarief is om te vragen.

 

Maar we lobbyen ook in Den Haag om te zorgen dat er écht wat gaat veranderen aan de tarieven van iedereen die in de sector werkt.

handige tools

Op de producten pagina vind je veel nuttige informatie en praktische tools om je op weg te helpen. Zoals checklists voor contracten, een tarievenchecker en voorbeeld incasso brieven voor als je facturen niet betaald worden. Met de handige filters vindt je meteen de tools die voor jou interessant zijn. 

ik ben lid

ik ben lid

 “Mijn motivatie om lid te zijn? Collectief sterk staan.”

 

Kim Vogels
Productieleider muziektheater
Lid sinds 2017

belastingen

De Kunstenbond maakt het je wél makkelijker. Bekijk de downloads voor al je belastingzaken. Van maart tot en met juni kun je ook bij onze belastingconsulenten terecht voor je aangifte.

hoe drink jij je koffie?

hoe drink jij je koffie?

We zijn benieuwd wie jij bent!

Wat doe je, waar ligt jouw focus en hoe kunnen we je helpen om je doel te bereiken?

Kom bij ons langs op de koffie. Elke laatste vrijdag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur kun je aanschuiven aan de keukentafel bij de Kunstenbond. De komende keer is op vrijdag 5 oktober!

thema: #speakup

thema: #speakup

Sommige verhalen moeten gewoon verteld worden. Of het nu gaat over pesten, intimidiatie, een onrechtmatig contract of te lage vergoedingen. Alleen als we deze onderwerpen aan de kaak durven te stellen, kan er wat veranderen. We horen daarom ook graag jouw verhaal. We doen regelmatig een poll over een actueel onderwerp. Jouw input nemen we weer mee naar de onderhandelingstafel. 

Tip: check je opdrachtovereenkomst

Tip: check je opdrachtovereenkomst

Je gaat een opdracht doen. Hoe leg je de afspraken goed vast in een opdrachtovereenkomst? En waar moet je op letten als je een contract tekent?

 

Contact formulier

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*