Arbeidsmarkt culturele en creatieve sector

Onze arbeidsmarkt moet op de schop en we werken samen met de hele sector aan de arbeidsmarktagenda voor een betere toekomst. Lees er hier alles over.

Stop de structurele onderbetaling

We moeten een eind maken aan de structurele onderbetaling van werkenden in de culturele en creatieve sector. Lees hier hoe.

Fair Practice Code

Het ministerie van OCW heeft net als de culturele en creatieve sector de Fair Practice Code omarmt. De code biedt handvaten voor eerlijke betaling en een eerlijke werkvloer. Lees er hier alles over.

Cultuur en corona

Coronavirus treft de culturele en creatieve sector, met name zzp'ers en flexwerkers worden hard geraakt. Het Rijk biedt noodsteun aan getroffen mensen en sectoren. Vind hier opheldering over wat de overheidsmaatregelen betekenen voor jou.

In de politiek nieuws

Contact formulier

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voor iedereen die zichzelf creatief óf kunstenaar noemt

Voor iedereen die zichzelf creatief óf kunstenaar noemt

Of je nu danser, ontwerper, beeldhouwer, app bouwer, lichttechnicus, productieleider, kunsteducatiedocent, muzikant, fotograaf, animator bent of welke ondersteunende functie voor makers dan ook. De Kunstenbond is er voor alle creatieven en ondersteunenden van creatieven in Nederland die de passie voor het maken delen. Met de passie zit het wel goed, maar hoe zit het met de poen? Een eerlijk inkomen voor alle makers, dat klinkt logisch maar is helaas niet de realiteit. Dat moet anders.
Kunstenbond medewerkers maken zich hier elke dag weer hard voor, ieder vanuit zijn eigen drijfveren. De éen omdat hij zelf een maker is en heeft moeten knokken voor goed betaalde opdrachten. De ander omdat hij enorm begaan is met kunstenaars. Weer een ander vanuit een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel.