Actueel

Doe melding van unfair practice

De nasleep van corona is de kans op een verse doorstart en geen reden om oude slechte gewoonten nieuw leven in te blazen. Kwetsbare groepen werkende, zoals freelancers en mensen met flexibele contracten, zijn door corona het zwaarst getroffen. De economische afhankelijkheid die freelancers ervaren van werk- en opdrachtgevers, maakt het nog moeilijker om je uit te spreken over misstanden op de werkvloer. Machtsmisbruik ligt op de loer.

Dat je geen keuze hebt, betekent niet dat het eerlijk is hoe je wordt behandeld. Sterker nog: vaak betekent dat precies het omgekeerde en is het zuivere unfair practice. Kunstenbond komt op voor de kwetsbare groepen werkenden. Samen staan we sterk ten opzichte van werk- en opdrachtgevers.  Wij helpen jou om je uit te spreken. Help jij ons de situatie te monitoren? Ons meldpunt staat voor je open.

Rekentool: van CAO naar zzp tarief

Voor wie een referentie zoekt voor een gelijk en eerlijk loon voor zzp’ers ten opzichte van mensen in loondienst ontwikkelden Kunstenbond en Platform ACCT een rekentool.

Contact formulier