Intellectueel eigendom

Even geduld ajb

Misschien zag je het al: onze website is de laatste tijd behoorlijk uitgebreid. Met deze nieuwe site hebben we oneindige mogelijkheden om al onze kennis te delen en jullie te vertellen waar we precies mee bezig zijn. We hebben nogal wat te vertellen. Door de jaren heen hebben we ongelofelijk veel gedaan en bereikt. Ook op dit moment zijn onze collega’s met man en macht op tientallen strijdtonelen bezig.

Sommige delen van deze website zijn nog niet helemaal af. Misschien ben jij op een (half) lege pagina beland. Dat is jammer, maar kijk vooral even rond op andere pagina’s, want er is al heel veel kennis en actualiteit te vinden.

Kom binnenkort nog eens hier terug voor een update!

Intellectueel eigendom beeld: Anne Claire de Breij Photography

Alles over auteursrecht

Als maker in de creatieve sector kom je hoe dan ook in aanraking met Auteursrechten. Het is belangrijk om te weten welke rechten er voor je zijn. De publicatie van Platform Makers helpt je op weg.
rechtReeKs #4: Het gemeenschappelijk auteursrecht beeld: Herman Kuypers

rechtReeKs #4: Het gemeenschappelijk auteursrecht

Nieuwe federatie beeldrechten wil  economische positie beeldmakers versterken

Nieuwe federatie beeldrechten wil economische positie beeldmakers versterken

UPDATE lobby EU Richtlijn – Digital Single Market beeld: Anne Claire de Breij Photography

UPDATE lobby EU Richtlijn – Digital Single Market

In de Europese Unie wil copyright wetgeving aanpassen naar 'deze tijd'. De Europese markt beschermt makers binnenkort beter tegen machtige internationale digitale platforms.

Kunstenbond voert samen met FIA lobby hiervoor bij de Europese Commissie. Een eerlijke betaling voor het werk dat van jou is, dat is het devies. 

Optreden in het buitenland & copyright clearance

Je speelt op een festival in het buitenland, of je gebruikt werk van een buitenlandse artiest in jouw productie. Hoe regel je de internationale copyright?