Update Taskforce Culturele en Creatieve sector #OpenCultuur

In Pakhuis de Zwijger organiseert de Taskforce een LIVE UPDATE, van 16.00 tot 17.00 uur, die digitaal te volgen is.
Live aanwezig in Pakhuis zijn: Touria Meliani (wethouder cultuur A’dam), Jan Zoet, Peter van den Bunder (onze man in de Regiegroep van de Taskforce) en Vera Carasso, onder leiding van Natasja van den Berg.
Er worden live verbindingen gemaakt met de Kleine Komedie en met andere actielocaties en er wordt gesproken over o.a. de noden in de sector, heropening, zzp’ers en uiteraard de lange termijnvisie van de taskforce.

Meld je snel aan via de website van Pakhuis de Zwijger

Museum Gym

Verschillende musea openen aanstaande woensdag 19 januari op ludieke wijze om ruimte te geven aan (mentale) fitheid. Welkom in de Museum Gym! Op museum.nl verschijnt richting woensdag een overzicht met de beschikbare activiteiten. Mensen kunnen bijvoorbeeld terecht in het Van Gogh Museum, het Chabot Museum Rotterdam, het Groninger Museum en Slot Loevestein.

Cultuur in Actie

Kapsalon Theater

Kapsalon Theater is een initiatief van Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge. Na twee jaar coronabeleid kunnen we de conclusie trekken dat de culturele sector, samen met de horeca en het nachtleven, steeds het kind van de rekening is.

Woensdag 19 januari worden theaters in heel Nederland eenmalig
omgebouwd tot kapsalon.
En wachten bij de kapper is nog nooit zo leuk geweest!

Cultuur in Actie beeld: Guido Pijper

Theater de Speeldoos

Na bijna twee jaar coronacrisis is de maat vol voor veel ZZP’ers in de cultuursector. Al die tijd hebben zij hun werk niet of nauwelijks kunnen uitoefenen. Inkomsten droogden van het ene op het andere moment op en compensatie bleef uit. Dat heeft zijn tol geëist. Zij gaan daarom nu op de barricades!

Cultuur in Actie

Theater De Liefde

Theater De Liefde in Haarlem heeft zaterdag 15 januari actie gevoerd voor de heropening van de culturele sector. Voor de deur van het theater werd het nummer Open van The Scene gespeeld. Het was een reactie op de uitgelekte nieuwe coronamaatregelen waarin duidelijk werd dat de cultuursector de komende tijd dicht zal blijven.

Beste Mark

Afbeelding

beeld: NRC

Livemuziek in Drents Museum

Afgelopen zondag 16 januari hield het Drents Museum een ludieke actie in het museum om het signaal af te geven dat de cultuursector open moet en kan. Nu de winkels van het kabinet weer open mogen, geldt dat ook voor de museumwinkel van het Drents Museum. In de publiekshal  werden optredens gehouden door muzikanten en bezoekers werden via een routing langs werken en objecten van Frida Kahlo geleidt.

Cultuursector woedend, maar waar blijft het protest?

De cultuursector moet dicht blijven terwijl winkelen weer mag.

Cultuursector voelt zich (weer) gepasseerd bij versoepeling lockdown

Theaters, bioscopen en musea blijven nog minstens tien dagen dicht. Vanuit de cultuur klinkt protest, het gonst en het gist, maar maakt de sector ook een vuist tegen het coronabeleid?

Door het hele land staan gemeenten opening horeca en cultuur oogluikend toe

Burgemeesters van vijftien gemeenten in Zuid-Limburg staan horeca en cultuurinstellingen toe om zaterdag de deuren te openen. Onder meer in Maastricht, Sittard-Geleen en Heerlen mogen cafés, restaurants, theaters en bioscopen open tussen 10 en 20 uur.

Petitie Open cultuur vanuit een veilige bezetting tot maximaal 1000 personen

Laat je stem horen en stem op de Petitie Open cultuur vanuit een veilige bezetting tot maximaal 1000 personen.

 

Petitie Open de musea en de presentatie-instellingen

Onderteken de petitie: Open de musea en de presentatie-instellingen

Meld jouw actie aan

Heb jij ook een actie opgezet om jouw stem te laten horen voor het heropenen van de culturele sector? Laat het ons weten en wij delen jouw bericht!

Naam
DD slash MM slash JJJJ
Als het niet een eenmalig actie vul dan de startdatum in
Afbeelding
Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, gif.