Vraag over jouw contract?

Voor elk contract geldt, teken niet voordat je er door een expert naar hebt laten kijken. Vragen? Neem contact op met de kunstenbond via: 020 210 80 52 of mail naar juridischadvies@kunstenbond.nl 

Sessieovereenkomst

Werk je als muzikant mee aan studio opnamen voor de release van een andere artiest? Dan moet je vaak een sessieovereenkomst tekenen. Lees hier meer + download ons voorbeeldcontract.
Checklist licentiecontract

Checklist licentiecontract

Sta je op het punt een licentiecontract te tekenen maar weet je niet of het contract deugt? Check welke bepalingen maken dat je het contract niet (zonder meer) moet tekenen, welke zaken goed geregeld zijn en over welke onderdelen je nog verder kunt onderhandelen.
Checklist management en boekingen

Checklist management en boekingen

Sta je op het punt een contract met een manager te tekenen maar weet je niet of de afspraken deugen? Na deze checklist weet je welke bepalingen maken dat je het contract niet (zonder meer) moet tekenen, welke zaken goed geregeld zijn en over welke onderdelen je nog verder kunt onderhandelen.
VCTN voor muziekauteurs

VCTN voor muziekauteurs

De Vereniging Componisten en Tekstdichters Ntb (VCTN) zet zich in voor een sterkere positie van muziekauteurs in het auteursrecht, zowel in de wet als in de beroepspraktijk.

 

Checklist uitgave / publishingcontract

Checklist uitgave / publishingcontract

In een uitgavecontract, ofwel publishingdeal, leg je vast dat een uitgever door jou geschreven liedjes gaat exploiteren. (Let op, dit gaat niet om opnames maar om composities.)

De uitgever ontvangt een deel van jouw inkomsten uit auteursrechten, voor de betreffende werken. 

Lees hier waar je op moet letten/
Checklist distributiecontract

Checklist distributiecontract

In een distributiedeal maak je afspraken over het distribueren van jouw geluidsopnames in fysieke en digitale vorm.

Lees hier waar je op moet letten.
Artiestencontract

Artiestencontract

In een artiestencontract (ook wel platencontract of artiestenovereenkomst) leg je afspraken vast met een platenlabel over de productie, de distributie, de verkoop en de promotie van je muziek. Je draagt de rechten op de uitvoeringen van je muziek over aan het platenlabel. Het platenlabel wordt dus eigenaar van de opname (de master) en gaat deze verveelvoudigen en exploiteren. Als artiest ontvang je een percentage van de verkoopprijs: royalty’s.

Contact formulier

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*