Voor onze leden

JouwMuziekRecht

Heb jij hulp nodig en behoefte aan advies op maat, hulp bij het aanmelden en controleren van werken en soundfiles bij Buma/Stemra, Sena én DJ Monitor, betalingen controleren, live optredens bijhouden en advies over het gebruik van jouw werken door derden.

Bekijk dan het aanbod van JouwMuziekRecht.
Voor onze leden

Tariefchecker

We hebben een tool ontwikkeld die op basis van door jou ingevulde gegevens berekent hoeveel jouw uurtarief moet zijn. Vul het aantal uren in dat je op jaarbasis verwacht te werken en daarna alle kosten die je op jaarbasis denkt te maken. De tool berekent voor jou een minimumtarief en een realistisch tarief.

Contract screening

Wil jij je afspraken contractueel vastleggen en vind je het fijn als een expert met je meekijkt? Maak dan een afspraak voor een contract screening met een van onze juristen.

EZ boekhouders

Bijna iedereen ziet wel op tegen het doen van de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. Veel ondernemers besteden het uit maar een boekhouder is vaak duur en je moet nog steeds het meeste werk zelf doen. Daarom is Kunstenbond/Ntb met EZ Boekhouding een samenwerking aangegaan.

Om alle fiscale verplichtingen voor kunstenaars zo ‘easy’ mogelijk te maken heeft EZ online software ontwikkeld waar je makkelijk mee kan boekhouden en vervolgens belastingaangiftes mee kunt doen. Met de software kan iemand die niks van boekhouden afweet elk boekjaar tot een goed einde brengen. Je kan gemakkelijk al je aangiften zelf doen, maar je kunt ook tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van onze belastingadviseurs.

Bedrijfskundig advies

Heb jij behoefte aan advies over je zzp praktijk? Dan kunnen wij je helpen.

Belastingservice

De belastingadviseurs van de Kunstenbond helpen ieder jaar zelfstandigen met het invullen van hun aangifte inkomstenbelasting.
Voor onze leden beeld: Anne Claire de Breij Photography

Alles over auteursrecht

Als maker in de creatieve sector kom je hoe dan ook in aanraking met Auteursrechten. Het is belangrijk om te weten welke rechten er voor je zijn. De publicatie van Platform Makers helpt je op weg.
Voor onze leden

training weet wat je waard bent

Voor onze leden nieuws

Reviews van Kunstenbondtools

Reviews van Kunstenbondtools

Helpdesk

Kunstenbondleden met individuele vragen kunnen terecht bij onze helpdesk.

"*" geeft vereiste velden aan

Voor & Achternaam